Fredagen den trettonde

Igår fick Brad ledigt och idag får han också en vilodag, det är ju faktiskt fredagen den 13...
Skulle ge mig ut igår men avstod pga så jäkla halt väglag, isgata överallt. Det hade ju hunnit blivit mörkt med o då brukar han bli lite extra tittig så för säkerhetens skull hoppa vi ridturen. Men jag tror inte han mådde dåligt av det, han fick en lååång stund på stallgången med massa borst o frisering. Han verkade nöjd:)

Jag måste ta tag i det här med säkerhetsväst också, använder alltid det oavsett om jag skrittar ut eller rider i ridhuset. Jag älskar västen jag har idag, den är superskön, sitter som ett smäck! Men tyvärr bara en klass 1 väst. Finns klass 1, 2 och 3. 3 är den bästa och givetvis den jag borde ha. Min nuvarande kommer jag ha kvar och rida i när jag rider markarbete/dressyr pga att den är just så lätt och smidig, när man väl vant sig känner man knappt att den är på.
Har kikat lite på racesafe västarna så det får nog bli en sån, förhoppningsvis åker jag in till Örebro imorgon och provar en, sitter den bra så får det följa med en hem. Den kommer användas flitigt vid varje uteritter och hoppträning. Ska även införskaffa mig en sån väst med air-bag system. Men det blir längre fram när jag hunnit spara ihop lite pengar, de kostar ju endel, men helt klart värt det!!

Har inte varit på gymmet på en vecka nu och det suger så i min träningstarm!! Vill ner nu på en gång. Lördag o söndag förra veckan var vilodagar så det var tänkt att jag skulle dit i måndags, men kände mig hängig och var lite förkyld o trasslig i halsen så tänkte att det var bäst att stå över, har gått här i veckan o väntat på att förkylningen ska bryta ut med det har liksom inte hänt något. Fortfarande hängig och seg o näsan rinner... Har såklart vart på jobbet så så dålig är jag inte. Men det sägs ju inte vara bra o träna när man är har förkylning på g. Imorgon tänker jag pallra mig ner till gymmet iaf, nu kan jag inte vänta längre. Träningsväskan står redan packad o klar i hallen o har gjort hela veckan. Kan jag inte hålla mig kanske jag tar en sväng ner ikväll. Har ju ändå inget bättre för mig.


8 februari

Kom just på att idag har jag haft mitt körkort i 8 år!
Jäklar vad tiden springeriväg, börjar ju bli gammal nu....

Igår var jag och Sabina på Spa nere på hud och relax i Degerfors.
3 timmar var vi där nere o bara slappa. Vi hade tillgång till jacuzzin, infraröd bastu och massagefåtölj. Fick en stor fruktbuffe vi åt oss mätta på också. Efter 1 timme fick vi en varsin massagebehandling, såå skönt. Varför gör man inte det oftare??
Det var iallafall jättemysigt o precis vad jag behövde för både kropp och själ. Efteråt åkte jag hem och åt lunch och bara dog i soffan, somna i 2 timmar, paniken sen när man vaknar... Vart en riktig slappdagar igår. Senare på kvällen hade vi lite mys här hemma med färska frukter o bär o doppa i smält choklad, vart ett glas vin också. Kollade på Melodifestivalen eftersom det inte gick nått bättre på tv. Typ värsta man kan kolla på enligt mig, gillar det verkligen inte, men fick pina igenom det tills det började en film.

Idag var det upp tidigt som gällde, åt en himmelsk god frukost av all frukt som vart över igår. Sen vart det tårtbak till ett födelsedagsbarn.
Hon önskade sig en tårta som likna en present. Fick bli en rosa med vita "band och rosett" på.

Nu har jag precis intagit lunch och ska strax byta om o åka mot stallet. Ska iväg på hoppträning i markebäck. Pappa som blivit min hästskötare följer med. Han börjar kunna det där riktigt bra nu, fixar o lasta o allting. Sadling och sånt sköter jag men att hålla i hästen, bära grejer, lasta o annat sköter han toppen :) 
Hade köpt en baguett man gräddar själv då jag tänkte göra lite goa mackor att ha som färdkost, råka bränna den i ugnen så vi får väl stanna på vägen o köpa nått.. Så jävla typiskt mig.

Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna!

Älskar den sista bilden, mamma som fotat, funderar på o göra en tavla av den, kanske i canvas? 









6 februari

Idag är det nästan så man får lite vårkänslor.
Slutade jobbet tidigt idag och passade på att åka upp till mässen och äta lunchbuffé.
Nu är jag hemma en snabbis och ska byta om till ridkläder. Brad och jag ska ut o galoppera på gärdet o mamma ska fota oss under tiden. Kommer bli fina bilder nu när solen är framme!

Åker till gymmet senare idag så jag orkar rida ordentligt. De senaste två dagarna när jag har tränat har jag varit helt slut så en dag fick Brad vila och igårkväll longerade jag honom. Imorgon får han gå en promenad eller en skritt tur och på söndag ska vi iväg på våran första hoppträning. Kul!! Ser framemot o rida för en tränare igen, behöver få veta vad som ska tränas på och om jag ens gör rätt.
Ibland när vi är ute och rider och travar på känns det så lätt, det känns som han har en riktigt fin form och trampar på ordentligt, men då blir jag osäker istället och undrar om det verkligen är rätt? Eller  knäpper han av och bara går medans jag tror det blir rätt. Han har ju lite lätt karprygg och då är det viktigt att han arbetar ordentligt med ryggen.
Jag är så dålig på att känna om han går i rätt form eller inte. Ibland sitter jag bara o åker med o han får trava på bäst han vill, huvudsaken är att han går fram och lyssnar på mina förhållningar, det är väl det vi har. Tränat mest på ute, förhållningar och övergångar. Skritt, trav, skritt, trav, skritt, galopp, trav, skritt. Vi har mycket och träna på. Men jag är glad att han är så samarbetsvillig och han är så rolig att rida varje dag. Och det är väl egentligen huvudsaken:)


4 februari

Slut i kroppen.. 
Sitter just nu o försöker få lite energi genom o svepa en celsius. Är tillbaka på jobbet o kör halvtid, klara inte av o bara vara hemma.
Tur vi har ett gym bara en trappa ovanför vårat förråd på jobbet, så nu ska jag planera att träna varje dag efter jobbet. Än så länge har det gått enligt planen.

Idag är de fokus på rygg o konditionsträning.
Efter gymmet ska jag ta med Brad ut på en liten tur, blir lugnt idag då vi var ute o galoppa igår.


RSS 2.0