Måndag

Upps.. Nu var de en vecka sen senaste inlägget men bättre sent aldrig!
Det har iaf varit fullrulle hela veckan har hunnit rida 1 enda gång.. eller jag har inte direkt velat rida efter det.. Fullblod säger jag...

Annars har jag grejat på station, och igår öppnade vi! Gud vad roligt det var! Vi hade ca 80 kunder o de tycker ja e bra med tanke på att vi inte har annonserat eller nånting=)
Jobbade idag på station var där från 6-18, d e kul när man har bra sällskap=)

Ne den här veckan ska jag försöka rida så mkt jag kan, har faktiskt ett litet schema som jag ska försöka följa några veckor framöver innan jag kan börja hoppträna. Men är de pissväder o ja inte kan åka till ridhuset får hon vila så ja får väl se hur många dagar jag kan klara!=)

Måndag - Uteritt - skritt o trav 1 tim
Tisdag - Markarbete
Onsdag - Uteritt - skritt o trav 1 tim
Torsdag - Markarbete
Fredag - Skrittpass
Lördag - Galoppjobb
Söndag - Dressyr med Bommar - trav o galoppbom på volt

Får se hur länge det håller så att säga haha=) Men en början iaf. Tror att Gala behöver ha lite mer regelbunden o planerad träning, spec nu när hon ska sättas igång. Ska även försöka lägga in en dag som jag longerar henne en liten stund=) De låter som ja e värsta proffsryttarn o ska te OS haha.

Ne nu ska ja sova upp tidit o jobba me lille púrvi imorn!

Måndag

Idag var det dags att jobba igen, SKÖNT! Men det ända tråkiga är att när man kommer hem e de redan mörkt.. Vet inte hur de ska bli med ridningen. Om det bara kunde sluta regna så vore det inga problem men de ser ut att hålla i sig ett tag till.

I Lördags var det ju som sagt utgång=) Satt hemma hos Linda först o firade henne o Emma:) Sen bar det av till statt med brudarna=) Jag hade faktiskt en jätterolig kväll, det jag kommer ihåg.. Jag tror eller hoppas inte jag skämmde ut mej iaf, men de märks väl haha:P

Ne nu fick jag ett samtal o vart genast på dåligt humör skriver mer senare kanske..




Fredag

Imorse bräste vi iväg mot stockholm jag o Pau:) Det gick bra vi stannade inte en ända gång.. det gick bra ända tills vi kom IN i sthlm. guud vilken trafik jag höll på o få panik jävla gator o idioter som kör. Aja vi hittade iaf till hotellet o gick upp till rummet som är jättemysigt=) Sen gick vi ner till Spat direkt. Där det fanns pool o jacuzzi det var så skönt=) Sen fick vi våra behandlingar o de gjorde mkt gott kan jag säga.
Efter det gick vi, o gick o gick tills vi kom fram till alla affärer, hittade ingenting där men det var kul o vara ute o gå lite.

Nu kollar vi på Idol o smockar i oss godis, kl 22 blir d Bastuu=)

Imorn ska vi åka till Kista Galleria där finns typ allt:) Men det jobbiga är att Idol kommer vara där imorn när vi är där så de kommer väl vara jätte mkt folk..

Imorn kväll blir de va hos Linda först o sen statt! Äntligen de var ju snart 2 månader sen:)


Torsdag

Jahopp torsdag igen. Sista torsdagen på min sjukskriving Gött!!
Imorse kl 7 åkte jag hem till mamma o gjorde klart alla löner som jag påbörjade igår. Mamma skulle kolla så att allt va som de skulle, de e ju inte lätt med 25 löner i de där löneprogrammet.. Men ja lyckades få alla rätt! haha kände mej som en liten unge i skolan när mamma sa att jag inte hade gjort ngt fel. *stolt*

Sen åkte vi ner till Station en stund, sen vidare till doktorn i kga..........
Sen åkte vi till Arena reklam o ja beställde text till min transport=)
Kommer bli såå snyggt jag ville ha vit  text först eftersom transporten e grön men de vart silver ist. kanske ser lite mer proffsigt ut hehe.

När vi kom tillbaka till dfs så slängde jag i mig lite mat o sen iväg o jobba faktiskt, putsade fönster hos en gamling... jävlar va ho prata...=)

Nu sitter ja här i soffan o orkar inte ta mej upp, men ja måste börja städa lite eftersom Pau o ja ska t sthlm imorn!:D Man vill ju ha rent o snyggt när man själv kommer hem efter ett spa o är ren o snygg:P

Skulle vilja åka till ridhuset idag igen men det är johan träning så de går inte, gala var tokig igår i ridhuset jävlar va ho bralla!

Gud vad jag skriver... nu får jag nog ge mej.

Måste bara skriva först att nästa vecka ska jag jobba på station för att vi ska bli klara till söndag då vi öppnar. KulKul!!=)





Tisdag

Började med att jag åkte till jobbet, Tog faktiskt moppen o städade hela Elsaniteten! Kände mej lite stolt hehe men sen fick jag väldigt ont i foten o i knäet..:/ Aja käkade frukost iaf o de e så mysigt o sitta nere i förrådet o äta på morgonen man får sej alltid ett gott skratt=) Senare åkte jag till stallet har typ varit där hela dagen har mockat hagen,putsat alla grejor och klippt gala, SJÄLV! Hon vart super snyyygg.
Nu ska ja kolla klart på dh sen dusch sen film.

Imorn blire jobbet o sen stallet hela dagen:)



Sabina o jag på hennes maskerad=)



Måndag

1 Vecka kvar!! Sen får jag börja jobba=) Gud vad roooligt!
Har inte orkat skriva så mkt de senaste dagarna känns som ja har fullt upp.
Har iaf ridit, igår gick de absolut sämst. Idag gick de absolut bäst:) punkt slut.

Så måste ja ju säga GRATTIIIS!!!!! Till Pausan som fyller 19 idag hurra hurra hurra!!!<33

Har passat på o tagit lite bilder på Tequila, det var inte så lätt eftersom hon är så vimsig.. Ho ä väldigt speciell lilla tissen, knölig svans,klon åt fel håll o olika färg på ögonen. Hon är helt enkelt unik:)

Nu ska ja duscha, äta o kolla på en film o imorn blire upp tidigt o sitta på jobbet:) Kanske tar mej en runda me moppen hehe.

Ciao....




Och några bilder på Wilma o Jazmin=)



Fredag

Idag har det varit full rulle..
Eller ja nästan.. det var meningen att ja skulle upp tidigt men ja vaknade efter 11.. Åkte iaf iväg till stallet på en gång o mockade o fixa till Gala, sen red jag bort till banan travade runt lite. Hon gick i väääldigt låg form, nästan alldeles för lågt o hon vart jätte tung, kändes som ja bar hela hästen i armarna. Men ja gav mej ganska snabbt så de där ska ja slipa lite på imorgon.
Sen åkte ja te Sofia o vi grejade i stallet oså o städade sadelkammaren=) Sen red vi till ridhuset, hehe. Han var lite brallig:P Men himla mysig ändå tycker jag=)
kom på att ja precis missa vem som åkte ur idol.. Men nu blir sängen ska upp tidigt imorn o tvätta.



Förutom allting som hänt idag så har ja tänkt hela dagen på de som hände precis 8 månader sedan, fredagen den 13:e Mars.
Minns hela dagen i detalj o jag hoppas Malin har det bra nu.

Torsdag

Tänkte det var dags för ett litet inlägg:)
Har nästan haft fullt upp faktiskt igår red jag först med Sofia på förmiddagen fick rida Timber eftersom Sanna är i Norge, värsta goa hästen! Jätte mysig o snäll var han o han är ju SKÄCK!:D ohh ja älskar skäckar om det ändå fanns hårfärg för hästar skulle Gala vara skäck.. haha:P
Sen red jag o martina till banan skrittade o travade mest men testade på en galopp, gala har ju visat lite hälta i v.f men nu märkte jag ingenting, tror att hon har små blödningar i hoven, hon har ju ganska träliga hovar.. typiskt fullblod..

Idag åkte jag o red Gala först, travade ut med gramantygel det gick superbra! underbara häst<3 Hon var ju lite tittig oså men jag kortade in gramanen ganska mkt så hon inte skulle kunna köra upp huvudet o tvärnita, men ett par tvärnitar gjorde hon allt men annars skötte hon sig utmärkt!
Sen hämta ja Sofia på Valla så åkte vi o red hemma hos henne igen o de gick jätte bra:)

När ja kom hem vid halv nio var det ju meningen att ja skulle duscha o kolla tv men ja fick ngt ryck o storstädade hela lägenheten så nu är de rent o fint!=)

Nu blire dusch sen sängen!:)



Fortfarande Måndag

Var iväg till stallet förut, mockade o gjorde iordning maten oså. O då slog det mej, Gud vad skönt det är att "bara vara" i stallet. Gå runt där i sin egen takt o fixa o greja, inte behöva bry sig om att man luktar skit, haha. Sen tog ja in Gala o borsta på henne, putsade hovarna jääätte noga, o de var oxå sådär skönt o bara stå o hålla på med henne. Även om man har mkt tankar i huvudet så försvinner allt när man koncentrerar sig på hästen. Herregud vad skulle jag ta mig till om ja inte hade häst? Red iaf till Gryten med Paulina o Tilda, det var en sån där rolig ridtur även om inget spec hände. Gala var så go, hon bockade en gång o kasta sig ner i diket men de märks ju att hon tycker de e väldigt kul o komma ut igen=)
Mötte Bettan o Martina påvägen hem de red på Golden o Duppie o lilla Fairytale var med o sprang lös, så ja följde med dom o red en liten tur=)

Om två helger åker Pau o ja till stockholm! Jävlar vad skönt de ska bli:) Vi åker på en sk "Time for Girltalk" hehe:P Värsta fina hotellet med jättefint rum o sen ska vi på Spa o shoppa o bara hare gött. Kul o komma till lite andra klädaffärer än dom här. Kanske blir nån utgång oxå;) oohh längtar redan=)



Måndag

Ny vecka att se fram emot=)
Men den har inte börjat bra.. Har fått tillbaka min onda djävuls smärta i ryggen... Det gör skit ont o jag har jättesvårt för o andas.

Fan ja hade ju tänkt städa lite här o sen åka o rida men ja kommer inte upp ur soffan.
ska ta en tablett o sen försöka röra lite på mej=)

Söndag

Helgen har gått riktigt snabbt! Har suttit på utbildning (Social kompetens) 9-16.30 både igår o idag.
Men det var faktiskt kul visst var det lite segt ibland men ja tycker ändå det var intressant o jag tog till mej ganska mkt av det dom sa.

Nu har ja precis käkat smörgåstårta mmm gottit så nu ska ja bege mej upp till min älskade Pony=)



Från en av de första hopplektionerna med Gala, tänk att det var såå knövligt o ta sig över det där fjuttiga, vi har kommit en bit tillsammans Gala o ja, men längre ska de bli=)

På väg mot en lördag..

... klockan är snart fyra o ja kan fortfarande inte sova...

Fredag

Idag har ja varit på station hela dagen o målat=)
Tycker de e roligt o måla, o vi kom ju fram till att jag måste ha vart målare i mitt förra liv för ja va så jävla bra;) haha

Nu ska jag åka till sabina en snabbis o sen blir det stallet ikv.
I helgen är utbildning 8-16 både lör o sön. WIIIIIIEEE eller inte... usch de e så tråkigt! Social kompetens eller vad de heter... men man får väl stå ut, ja har ju både Pau o pess o mamma o sabina o hela jobbet där så ja behöver ju inte sitta själv iaf:P

Ne nu ska ja fixa mig!

>> http://www.youtube.com/watch?v=Gbfu5t_iop0 <<
Så himla bra låt=)

Torsdag

Redan torsdag!
Vaknade för en liten stund o snart ska jag göra mej iordning för pappsen o ja ska till kga.

Satt o läst i en Häst tidning nyss o hittade en hemsida som verkar sälja massa bra produkter! Det fanns för häst,hund,katt o människa men ja tänkte ju mest på Gala. Dom säljer produkter med örter i t ex för eksem,hosta,hovar och humör o massa annat. Så det ska jag testa! Speciellt för Galas hovar, nånting för musklerna vore ju inte fel heller nu när hon ska igång igen. Hemsidan hette iaf www.hippok9.nu

Ne nu äre dags att sluta sega o komma iväg till kga, sen blire nog en ridtur igen tror jag=)

Onsdag

Imorse åkte Pappa, jag o Pau till Ikea i karlstad. Jävlar va länge vi var därinne pappa är ju så långsam o ska självklart kolla på allting!
Vi fick med oss en hel del hem även jag som inte kunde hålla mig var tvungen att ha massa... Hade jag varit rik hade ja förmodligen haft med mej halva ikea hem.. :)
Senare åkte jag till stallet o drog på mej termoridbyxorna o en tjock jacka o gav mej ut på en mysig tur med Pau:) Det började med att jag höll på o flyga innan vi knappt hade kommit från gården. Men egentligen kan jag ju inte bli arg på henne när hon har stått i sex veckor, klart hon är pigg o de är ju bra så man ser att pollen mår bra! Jag hade ju blivit mer tveksam om hon gick me hängläpp...

Imorn blir det nog en ridtur igen tror jag, om det inte SNÄLLA kan bli lite varmare ute. bara för EN dag så ja kan löshoppa henne. Det vore verkligen sååå bra innan vintern kommer, ja har verkligen ingen lust o boka ridhuset o lasta bara för o löshoppa lite. Banan är ju så nära o bra=)


Ne nu ska jag försöka sova, men somnar väl ändå inte förns klockan tre som vanligt...



Måndag

Det är otroligt skönt att slippa ha de där äckliga gipset på fossingen!
Direkt när ja kom hem tog ja fram fotbadet o de va så underbart.
När ja var hos läkaren fick ja en liten chock när han sa att jag skulle ställa mej upp o gå, o sen sa han att ja skulle ställa mej på tårna, herregud när man inte använt foten på 6 veckor så e de lättare sagt en gjort kan ja säga..

Har iaf gått lite grann på hela foten de gör inte ont de e mer läskigt o sätta ner foten bara.. Men i stigbygeln var de inga problem:D

Skrittade lite på banan förut försökte trava men de kan ja vänta med lite:P
Sen släppte jag Gala, haha ja de skulle man ha på film herregud vilken häst.
Hon sprang o Skrek! inte direkt gnägga normalt utan verkligen skrek o sen fick hon värsta rycket o börja galoppera mot mej, typ som hon jaga mig, jag fick ju panik o sprang ut från banan hahaha. Pau var med o kolla måste sätt väldigt kul ut:P

Men hon är ju så go ändå, vet inte vad ja skulle göra utan min älskade<3



Söndag

Imorn åker gipset! Jag ska ta fram mitt fotbad direkt när ja kommer hem o sitta heeela dagen. Gud vad skönt det ska bli:)

Nu ringde hovslagaren så nu bär de iväg till stallet!=)




......

Åååååhhh det finns en sak jag jäätttte gärna vill göra, bara dra ett låååångt stort streck över den här jävla skiten. Bara somna nu o vakna om ett halvår o bara va.

Just nu behöver ja verkligen ha ridningen där, behöver verkligen bara sitta upp o rida ut själv o bara låta tankarna flöda. bara VA, bara tänka,gråta,skrika,skratta,prata, helt enkelt bara va.
Gud det skulle vara så himla skönt, ta en tur o vara ute i flera timmar, eller bara kunna koncentrera sig på hästen på formen på nånting annat som egentligen inte hör till verkligeheten.
O kunna sitta där o prata med två öron som man vet verkligen lyssnar men inte lägger sig i utan bara finns där.
Jag saknart så <3

Ja ibland äre allt bra skönt o tänka bortom allt.. På måndag åker gipset o då säger ja hej till sadeln igen, med eller utan stigläder.





RSS 2.0