Ooh Sweet Baram

I´m gonna miss u <3

Har inte bloggat på 1 vecka nu, men vi har inte haft något internet.
Nu är min tid i Israel slut, iaf för den här gången.
Jag har haft en underbar tid men Mamma, Sabina,Paulina o Duane. Jag sa en gång att jag ångrade att ni kom hit. Men jag sa bara så för att ja va arg. Förlåt, o jag ångrar verkligen inte att ni kom hit. Har haft skitkul med er här!
Idag var vi på Baram och jag träffade endel igen, det var skönt. Jag kände mig hemma. Spec när Liora sa Welcome home Cindy. Det gick rakt in i hjärtat. Baram finns alltid i mitt hjärta. Tänk att en sån här grej kan beröra en på ett sånt konstigt sätt. Men jag har lärt mig såå otroligt mkt under tiden här, o vuxit så otroligt mkt med. Träffat underbart folk, fått underbara vänner. Ni är guldvärda hela bunten.
Kommer sakna det så otroligt... fan.
Men livet måste ju gå vidare jag kan ju inte stanna kvar här i en evighet. Ska faktiskt bli skönt o komma hem o träffa alla igen såklart=) Men sen då? Sen när man har sagt hej till alla? Sen när man har kommit in i livet hemma igen? (som jag tror kommer ta ett bra tag) Va gör man sen? Inte ska jag sitta kvar o ruttna i Degerfors iaf, den saken e klar. Nästa stopp- Spanien. Vilket datum är inte bokat ännu o saker o ting hinner ju ändras mkt efter några veckor hemma, kanske vill stanna längra hemma än september..
Tur att jag har världens bästa vän iaf, vi kommer ha en sjukt bra sommar, o en har redan börjat bra tycker ja=)

Ne nu ska vi sova eller först ska jag slå en pling till Nathalie sen blire sängen. Hinner kanske, kanske skriva ett sista inlägg i Israel imorgon.
Gonatt!




Underbara Haifa=)

Jerusalem

Nu är vi i Jerusalem. Bokade ett hostel för 12 dollar/natt o så råkade vi komma in på hotell delen. Jättefint är det=) Idag har vi varit i old town o framme vid klagomuren, har ju redan varit där en gång så de var väl inge nytt direkt men alltid lika kul o knata runt o kolla på allt roligt folk haha. "Harry Potter - världen, Hej!"
Bilder kommer på de=)
Imorn drar vi vidare till döda havet, ska bli kul=) Ser mest framemot o se Paulinas o Sabinas miner när dom inser att man verkligen flyter som en kork.

Det är inte lika varmt här som i Eilat, tack goooode gud. Hade inte klarar en dag där mer, jag har nog aldrig varit med om något varmare. Fyyy

Nu ska jag låta Sabina o Paulina mina bebisar, sitta lite vid datorn=) <3
Skriver mer ikväll o lägger in lite bilder.
Saknar Pappie, ska åka dit på en gång när ja kommer hem o få prata av mig lite!


Jag älskar min Mammie, för att hon är bäst o ställer upp i vått o torrt <3

Duane, Paulina o Sabina =) <3

En fin vän.



'

En fin vän och en fin kväll, det är sånt man aldrig glömmer. Men det här är bara början på nånting nytt=)

Eilat

Ja, jag vet dålig update. Har haft skitdåligt samvete för att ja inte har uppdaterat..
Men har ju inte haft något internet o nu när jag väl har de så är det jättesegt o hänger sig hela tiden..
Drar allting lite snabbt, Mamma o dom kom ju iaf, åkte ut till flygplatsen o mötte dom, vart endel tårar när dom kom:') Men var skönt o se dom allihop=)
Vi tillbringade två nätter i Tel Aviv o sen tog vi nattbussen ner till Eilat där vi är nu=) Här ska vi vara tills på tisdag tror jag o sen åker vi mot Döda havet o vidare på nya äventyr=)
Det är jätte varmt här, det är obeskrivligt men det är typ 40 grader NU, och bastu vindar..

Jag längtar inte hem, men jag längtar tillbaka till kibbutzen.. Hade jag inte behövt jobba hemma hade ja aldrig åkt hem. Men måste ju se mina kissebebisar hemma o träffa alla igen=) Känner på mig att jag kommer bli djupt deprimerad efter 1 vecka hemma. Får se hur det går, hoppas på de bästa=)

Här kommer lite bilder, har inte tid o skriva mer, Alla sover o ja tror de e dags för mig med=)
Vi hörs.
Pusss




<3

Haifa & Tel Aviv

Har inte mkt tid men líte update blir det.
Nathalie o jag kom iväg till Haifa i torsdags, var framme vid 12 typ.
Vi fick gå endel för att komma till hostelet. Och att gå i den här otroliga värmen med en 75 liters ryggsäck är ju inte direkt något man hejar för..
FYFAN vad jobbigt det var. O man känner sig så ofräsch för svetten rann hela tiden usch..
Men vi var vid stranden vid 14 så då fick vi svalka oss. Hela fredagen tillbringades självklart på stranden=)
Hade en underbar tid i Haifa. Älskar den staden. Älskar den stranden!
Idag så gick vi upp vid halv 8, vid 8 började vi lifta till Tel Aviv, det är ca 2 tim restid, men man vet aldrig när man liftar för man kan bli stående hur länge som helst. MEN vi hade tur, eller ska man säga skicklighet;) efter 2 tim o 6,5 shekel (13 kr) stod vi här i Tel Aviv, Underbar stad!!! Har slappat på stranden, gått som en dåre med fram o tillbaka för o hitta dom perfekta solstolarna.
Nu har vi precis ätit lite o jagat kackerlacka. Eller Jag jagade den jäveln, Nathalie stod o hoppade i soffan med kameran i handen haha. Ne men usch de där jävlarna är inte o leka med. De är sååå äckliga o så himla snabba. Men ja fick tag i han tillslut så nu är han instängd i en liten låda, men de tog sin tid.

saknar Baram o allt folk där. Känns konstigt att inte åka tillbaka till mitt rum där. Men jag hoppas alla mår bra. Hann inte säga hejdå till alla heller de va lite tråkigt, men ja hinner ju se dom flesta igen innan jag åker hem till Sweden.. =)

Aja nu ska vi sova o imorn ska vi till stranden o gå förbi marknaden tror jag. Blir en härlig dag=)

GONATT <3

Saknar Gala mer än jag trodde var möjligt. <3

Time to say goodbye baram

Kan fortfarande inte fatta att det är MIN tur att åka.
Här sitter ja i det här lilla rummet helt själv. Tänkte iaf skriva ett sista blogg inlägg på Baram.
Imorgon åker Nathalie o jag 8.30 mot Haifa. Vet inte hur ja kommer att ha det med internet men ska försöka få tag i nått. Nu när jag har kommit in så i bloggandet så kan ja liksom inte sluta. Även om ja bara skkriver massa crap så är det ändå min grej. Skönt o bara skriva av sig det man tänker.
O endel av er är ju vääääldigt intresserade, men de är ju kul att folk faktiskt läser den här skiten jag skriver. Men om 1 år är de inte skit längre för då kommer ja titta tillbaka  minnas allt underbart som hänt här.
ååååååhhh Älskade Baram ja saknar dig redan!!!!! <3
Alla gånger ja stått o svärt över de där fucking äpplena.
Alla gånger ja har haft sjukt kul på puben.
Alla otroliga gapskratt vi haft i dinning.
Alla seriösa djupa diskussioner om livets mening.
Alla Rebeccas nysningar!!
Alla gånger man har dansat sig svettig till fruktansvärt dåliga låtar.
Alla gånger jag blivit fruktansvärt irriterad på Jacob.
Alla gånger ja har fått ont i magen av skratt när Ella har härmat Jorge. "Why???"
Alla gånger man har pratat skit på svenska bakom ryggen på Black Devil.
Alla liftningar man gjort tillsammans till Nahariya.
Alla galna efterfester med colombianerna!!
Alla gånger jag verkligen gjort bort mig..
Alla sköna stunder i members.
Alla super bra volontär resor.
Alla gånger vi har gjort "fyllemat" tillsammans o faktiskt hittat humus i kylskåpet! JULAFTOOOOOON
Alla tårar.
The Apple Packing Dance.
Allt. Jag kan fortsätta hela natten.
Jag kommer sakna det här stället, men jag vet att det inte är hejdå det är vi ses.

Tack för att ni har gjort mej till den jag är idag. Ni är Bäst. Baram är Bäst. <3

Tack för mig,, Gonatt!!

<3

Balagan

Ja de kan man säga, fyfan vilken crazy night...!
de här var min sista partynight här o de var sån himla balagan!
Allting hände och mötet ikväll kommer vara en aning spännt ja. Tur ja åker imorn så ja skiter i o gå på mötet fast egentligen vill jag vara där o höra haha.
Men nu bryr ja mej inte, om dom kmmer festa såhär varje gång så kommer puben inte öppna något mer o endel av volontärerna kommer bli kickade, dom har ju redan slagit vad om hur länge endel stannar.
Men jaja nog om det.
Idag har jag ätit mina sista pancakes.. =(
Och nu sitter ja ute i soffan o skriver o väntar på att Rebecca ska packa klart för hon åker ju idag:( usch vilken tur att ja åker imorgon så att ja inte skulle bo själv en vecka..

Inatt drömde ja en skitkonstig dröm igen, jag drömde att en kompis till duane hade kört omkull på motorcykeln o när ja kom dit trodde ja att de va duane o de låg kroppsdelar lite överallt, men sen såg jag att han sa på trottoaren så han levde ju. o sen drömde ja att jag kom till degerfors o överraskade alla att ja var hemma, men de va typ ingen som var så glad o se mej, När sabina såg mej så bröt hon ihop o va jätteglad såklart o samma med Paulina =) haha de va bara dom som va glada, När jag såg mamma så kom hon innanför dörren på jobbet o då sa hon bara hej, hur ser jag ut idag? hahaa asså de va sjukt:S
Sen igår natt drömde jag att Pappa dog med, asså varför drömmer ja bara att alla dör? vaknar upp o är helt förstörd ju.

fan nu ska jag säga hejdå till min sambo, eller mitt ex sambo..

hörs sen!


Saknar henne redan=) men taaaack för en underbar tid här, du är guldvärd <3

Falafel

Vaknade halv 11 idag! Skönt o sova ut=)
Idag var det Rebeccas o min sista natt tillsammans.. haha de lät dumt men jag kommer sakna min sambo=)
Vi gick iaf o käkade o då var de ju redan lunch o de va falafel! gotttttt ja älskar falafel nu. Min sista på Baram oxå de va lite sad..
Men idag är jag jäääääätteGLAD!!
För att dom har ändrat så att laundry är idag!!! Och de e skitbra för då hinner ja tvätta alla mina kläder innan jag åker. De går som ja vill nu. härligt!

Nu är det 1 timme kvar tills poolen öppnar o då går ja dit på en gång o slappar=) Ska simma lite med o sen ikväll tar ja mej en joggingtur igen. Och ikväll är det Rebeccas sista kväll här så vi slår på stort såklart! Och firar för de här tre underbara månaderna tillsammans.
Och imorn kan jag säga idag är det min sista hela dag på Baram, känns otroligt skönt men jag tror att när jag väl kommer härifrån kommer jag saknar det så himla mkt, Jag känner mej ju hemma här nu. Även om det bara har gått 3 månader så kommer ja knappt ihåg hur de är o bo hemma i sverige.


Men nu är det ju bara 1 vecka kvar tills mina älskade är här. ååhh jag vet att ja tjatar men ja längtar så, känns som en evighet sen jag såg dom=) <3

Nu ska ja byta om sen går ja o jobbar på brännan, det behövs nu när man har peelat av sig all färg..

Pooleeen

Tack till den som uppfann poolen!
Fan vad skönt det var idag, Simmade kanske 15 längder de är ju inte så mkt men mer än ingenting=)
O de va så skönt o bara slappa där idag.
Nu ska jag ut på en joggingtur o när jag kommer tillbaka ska nathalie o jag göra fruktsallad! Det får bli min kvällsmat=) gott gott, efter det blire dusch o sen ska ja lägga mej ner i min underbara stora sköna säng o kolla film;)

Pusss <3

My last Monday in Baram

Nu har Rebecca och jag städat vårat rum, ordentligt!
Så här kommer lite bilder, nu ser det ju väldigt tomt ut oxå. Men jag var tvungen o plocka ner lite grejor som hängde lite överallt. (förberedning inför packingen=))
Och bilderna är tagna med min dator därav kvaliten eftersom min kamera inte funkar..

Lilla rummet=)

Våra två garderober till vänster, och till höger Kirstines hörna som numera är väldigt tom..

Min lilla hörna, Sängen är väl typ 80 cm eller nått.. Kan knappt fatta att ja sovit där sålänge..

Som ni ser så är de ju inget lyxhotell direkt! haha.
Men när jag första gången kom in i rummet o såg min säng.. Då hade ja lust o vända o åka hem igen, ja tänke hur FAN ska jag kunna bo här. De var litet o äckligt o smutsigt o fyyyyyy. Men när man väl fick ordning på sina saker o fick städa på sitt sätt och sätta upp lite grejer så ääälskar ja de här rummet!! Kommer verkligen sakna de här..


Våran korridor, Rebecca o ja bor i de "röda rummet" Längst ner till höger är tjejdusch+toa o till vänster är killarnas..

Från vårat hus.

1 Vecka!!!!!!!!! <333

Be strong, love is gone, heart is cold as ice

Sitter just nu med en hemmagjord hårinpackning i håret=)
Avocado+ägg+olivolja. Får se hur de blir, men man vet inte förns man har testat;)

Det gick inge bra i Zefat. Tog ju bussen halv åtta, fick springa omkring o leta efter nån som visst vart de var, sen fick ja ta ännu en buss o tillslut hitta jag det. Fick fylla i ett papper o ja vänta i 2 timmar i kö o när ja väl kom fram så sa han nej. Jävla pucko gubbe!! Tror ni ja vart någe krut eller? Han sa att ja fick åka till Tel Aviv o göra det där. Nee! Fuck offffff......

Var tillbaka till baram vid halv 2. skulle gå till poolen men vart inge av för att ja tyckte att de inte var tillräckligt med sol, Man blir så jävla kräsen på allt här. Hemma hade jag sprungit ut o slängt mej o sola om de var sånt här väder. Men de var ju faktiskt 1 moln på himlen idag!!=) haha
Jag o Nathalie tog oss en jävla promenad förut, upp i skogen o först tyckte vi de var väldigt skönt men sen undra vi vart faan vi var nånstanns.. Norra israels berg o skogar är inte o leka med... Kom tillbaka helt slutkörda efter 2 timmar, kanske tom 2½? jobbigt var det iaf..
Vi gick upp till dinning  hämta lite grönt o sen gick vi ner o gjorde en jätte go sallad. Mums o nyttigt=)

Imorn ska ja nog gå upp o jogga ett varv runt kibbutzen innan frukost. Men det får vi se imorn de hur de blir haha. Annars tar ja de på kvällen ist. Och imorn SKA jag till poolen. Har ju inget annat att göra när man är ledig. hehe=)

Ne nu ska jag försöka ladda ner lite filmer. På tisdag skulle egentligen puben var öppen men icke.. Synd det, hade varit himla kul med en sista pubnight=) Men Nathalie o jag ska ha en filmkväll ist o faktiskt beställa mat! gud va vi ska feta oss=) Var länge sen ja åt sånt där nu. Måste ju njuta lite ibland. Saknar svenska pizza skulle inte sitta helt fel.

Gonatttttt <3

Söt Squirrel-Beaver=)

Summer partyyy

Det var skitkul igår=) Gratis drinkar var det med, som inte var sådär jättebra. Drack ett antal redbull-vodka för mkt. Men vad ska man göra? man lever ju bara en gång=)
Bilder kommer haha inte för jag egentligen vill se dom men de blir nog spännande..
Har inte så mkt o säga men idag vaknade jag vid 12? gick o käkade o sen raka vägen ner till poolen=)
Som vanligt när man vaknar vid lunchtid på lördagar ställs man alltid frågan: Hey Cindy, How are u feeling today? Are u hangover? och idag kunde jag ovanligt svara JA. Uschhh men jag mår som jag förtjänar.
Tur man är ledig imorgon=) Och om jag orkar upp som jag hoppas tar jag bussen till Zefat 7.30 för att kolla om man kan fixa sitt visum där så jag får ett turistvisum. Hoppas verkligen på det så jag inte åker dit i onödan.
OM jag ens kommer upp vill säga..

Nu är det inte långt kvar tills mamma o dom kommer:D Dagarna räknas ner o de ska bli så kul!
Har pratat med både mamma o Sabina idag, ringde från skype o de är så sjuukt billigt pratade i sammanlagt 40 min o de kostade 10 kr=) Mycket bra!

Nu ska jag lägga mig, skulle egentligen kolla på film men ja orkar inte vill bara sooova.
Så gonatt på er, hörs imorn!
<3

Light my fire

Hejhopp!
Snabbt inlägg, ville bara säga heeej=)
Har haft en underbar dag på stranden o nu ska vi ut till kibbutzens sommarfest!=)
Sommar sommar sommar ååhh de e ju bara för bra!
Love it!




Nu ska vi dra , våran sista fredag här så nu kör vi järnet!
Puss på er <3

Min Smula


ååhh kolla bara vad söt han är min smula <3 Saknar honom.

Det blir inge Zefat imorn, Nathalie o jag drar till stranden istället! Jag åker till Zefat på söndag när alla ändå jobbar hehe, de där kändes härligt o skriva.
Så upp imorgon tidigt, ska käka halv nio och om jag vaknar tidigare o är pigg ska jag fan släpa mig upp från sängen o ta en morgon promenad innan det blir för varmt ute, de ska vara riktigt skönt.

Nu blir det sängen.
Gonatt alla kära <3

Pics


Här är vi vid döda havet, det ser inte så varmt ut. Men ja lovar.. De va varmt

Påväg uppför Masada! Nathalie,Jag,Linn o Rebecca

Uppe på Masada! Nathalie,Miguel,jag o Linn

Baaaaaaaad i En Gedi!

En Gedi=)

I Zefat, Rebecca, Nathalie o jag.

Mer bilder kommer.. Har tagit alla från Nathalie eftersom min kamera pajja :(

No more work

KLART!!!
Känns de bra tror ni??? Ja fy va skönt=)
Nu har ja semester i 1 månad!
Och nästa gång jag jobbar så är de i sverige, känns ju mindre roligt.. Men det är ju ett måste.

Har precis ringt till Beit Scandinavia i Haifa. Dit ska Nathalie o jag, Gratis boende=) Först prata ja på o fråga lite oså o sen sa jag att vi var två tjejer från sverige. O hon bara Jahaaaa men är ni från sverige!! På svenska dårå. Då hade jag suttit där o tjatat på engelska haha. Söt tant var de:) Och då vart hon jätteglad o sa att vi var såå välkommna o hon såg framemot o träffa oss.=) Måste tillägga att det ligger vid stranden ;)

Snart ska jag byta om till Bikini, sen ska jag ner o fylla på N:s o mitt kolbo kort sen drar vi till poolen o slappar lite=)
Sen efter de ska jag gå till fruktmarknaden och köpa lite gott! Ska köpa lite ingredienser till min hemmagjorda hårinpackning med=) Vi har alltid fruktmarknad på torsdagar här det finns massor med olika frukter o de är färskt och billigt! Sist köpte jag 1 liter jordgubbar för 12 kr de e mumma de.

Får se vad det blir ikväll, inge spec tror jag. Ska nog åka till Zefat imorn o försöka fixa ett turistvisum eftersom ja inte hann det förra gången. Och mitt visum går ju ut den 9:e.... Men om ja inte gär de blire stranden.

Igår på mötet pratade Raviv lite om det som hänt i israel dom senaste veckorna/dagarna. Och tro inte på allt ni hör på nyheterna!! Eller läser i tidningen eller på internet.. För allting är inte så jävla stort som de verkar. Asså raviv är ju ärlig mot oss när han berättar ja menar, han sa ju i princip sist att vi skulle "förbereda" oss för kriget. Så han ljuger ju inte för oss. Jag tror att man oroar sig mer om man sitter i sverige än om man är här nere. Men vi ska ändå inte åka till Gaza så de är lugnt..
Jag känner mej hemma här, älskar israel o allting med det här landet, jag känner mig trygg här. Iaf för tillfället haha.

Ne nu ska ja byta om.
pusshej

Sushi night!!

Ikväll blire sushi night=)
Jag tror aldrig jag har ätit sushi förut, och jag är faktiskt inte så sugen heller för den delen.. Men man får väl smaka bara för att=)

Jobbet idag gick bra, efter jobbet fick ja säga hejdå till martin, tråkigt var de=(
Men nu är de inte långt kvar till ja är den som får säga hejdå till alla. Jag tror jag föredrar att lämna ist för att bli lämnad..
Sen efter jobbet så gick jag inte till poolen... haha ja orkade verkligen inte, men imorn så=)
Har varit inne på rummet hela tiden ända tills 30 min sen när nathalie kom o drog med mej ut, o idag tog hon med persikor åt mej gottttttt färska o goa=)
Det är en bastu här inne vet inte vart jag ska ta vägen snart...

Inatt drömde jag en helt sjuk dröm, kommer inte ihåg allt men ja drömde iaf att pau o ja var ute o körde bil, eller de va jag som körde o de va sååå kul=)
O sen drömde ja att Burra dog... :S De var inte lika kul, de var hemskt faktiskt var helt förstörd när ja vakna..
Jag drömde även att jag sköt vissa personer i huvvet..:S alltså ja tror ja har kollat på den där serien lite för mkt haha.. Hemskt var det iaf!!

Nu måste ja gå o ta en svalkande dusch o sen fixa mej.
Kan bli sista mötet idag med! Känns skönt=)

Har hört att ni har fint väder där hemma, GÖTT för er, skulle gärna byta en dag så ja får komma hem o svalka mej..
Pussshejj <3

Ute o knatar i djungeln lite =) man ser inte så väl men "stigen" var ingen stig de var mer som en mini Å.=) Gööör mysit!

1 Juni och 40 grader!!!

Sommaren är här!! Och det är så varmt... 
Jag orkade inte gå till poolen idag heller låg helt utslagen i sängen efter jobbet haha
Men imorn så, imorn ska ja ta mej iväg o simma lite=) Eftersom ja inte joggade igår för att det inte vart svalare ute.. Kan inte ge mej ut när det är såhär!

JAG FÖRSOV MEJ IDAG!!!!
gaaahhhhhh första gången på 76 dagar om man ska vara exakt, Jag vaknade 6.50 Sprang till jobbet! tog typ 1 minut o när ja kom dit var vi 4 st på elcam, de finns jobb för 2...? Och med mitt morgon humör var ja inte så trevlig.. tänkte mej inte för o vart rasande när ja kom dit så min chef ringde till Raviv så vi skickade iväg 2 av dom till deras vanliga jobb. Så de var ju bra ändå=)
Och nu är det bara 2 dagar kvar, o imorn kommer ja tänka "imorn e de min sista dag" iiihhhhh fan va skönt:D

Så, idag då kom nathalie o väckte mej tjugo i sju, vi gick upp o hämtade lite mat från dinning oså. Sen var ja tvungen o ta mig en dusch o svalka mig lite, ja brukar inte duscha kallt men nu jävlar nu var de kallt.
Sen fixade jag tvätten o gick ner o diskade det berget som var i common room, hur svårt är de o diska efter sig själv? ja fattar inte..

När jag kom hit till kibbutzen så var de endel (dom som hade varit här länge) som inte direkt var så sociala de var som om dom inte ville lära känna en. Men nu förstår jag. Det kommer så mkt nytt folk så ja känner inte ens igen hälften av volontärerna som sitter där ute nu. Men jag orkar inte anstränga mej, jag ska ändå åka snart o ja har haft en underbar kibbutz upplevelse med massa nya vänner. <3 Nog med att ja kommer att gråta så ja svimmar när några av dom åker, så det är bara jobbigt o lära känna alla nya härliga männsiskor. det är klart att jag inte värsta undviker dom men ja känner att det bara är slöseri med tid att umgås med dom nya när ja vill spendera min sista tid med dom jag har varit här med. Som tur är åker ju nathalie o jag härifrån samtidigt så det blir inte lika jobbigt att gå runt o säga hejdå till alla då. Och sen behöver jag inte säga hejdå till nathalie förns den 14:e=)

nu är det bara 2 veckor kvar, o vid den här tiden kan ja lova att pau o ja sitter o tjatar på som bara den=) ooh va ja längtar:) OM det inte blir så att turister inte får komma för att det har varit lite oroligt i israel men de hoppas ja verkligen inte.. då får ja ju panik..

nu blire nog sängen så att ja inte försover mej imorn haha.
Gonatt på er <3

Saknar det här varje dag, Hon är min ögonsten <3

RSS 2.0