Update

Nu har jag bara tis,ons o torsdag kvar o jobba. Känner mej helt lättad o framför allt glad när ja tänker på de!=)
Jag gillar verkligen mitt jobb men det är skönt att det börjar närma sig slutet. Och idag gjorde Juli sin sista dag där. Det är ju henne jag har jobbat med hela tiden så de är lite tråkigt=( Gud vad ja kommer sakna när vi sitter ute på 11 rasten o har våra små språk lektioner...=) Idag har ja iaf lärt mig o räkna 1-10 o mån-sön på spanska;) haha o hon har lärt sig på svenska. Men ja tycker fan spanska är svårt.. har kommit in en ny tjej nu från Equador (stavning?) som jag iaf ska lära upp. Och sen imorn kommer vivianne från sydafrika börja där det kommer bli kul=) Måste hinna lära upp dom innan jag gör min sista dag, för aldrig i livet att ja jobbar nästa vecka! Never ever..... Jag har redan förlorat lediga dagar så torsdag blir min absolut sista dag annars får dom kicka ut mig härifrån. För NU ska jag ha semster de e ja värd=)
´
Idag har jag inte varit ute i solen nånting ja har verkligen inte orkat, de steker på en när man kommer ut ja behöver vila=)
åååh fan va läskigt, jag satt precis o letade efter en låt som alltid kommer påminna mig om israel spec alla galna efterfester hos colombianerna jämt när ja hör den känns de som ja är tillbaka där på efterfesterna. Den kommer iaf jämt påminna mig om massa bra minnen här på Baram. Satt o leta efter den hur länge som helst o hittade den verkligen inte. Sen satte ja på The voice tror ni inte på fan att den låter började precis!! Här e den iaf:
Edward Maya - Stereo love.

Just nu sitter ja o väntar på att de ska bli lite svalare ute så ja kan ta en joggingtur=) ska bli skönt=)
Sen ska ja kolla ett till avsnitt av de bästa=)

nu känns de som allting börjar gå sönder. Min kamera e dyyyng paj, min mobil håller verkligen på att krascha o datorn e helt cp o de mest störande av allt e att endel tagenter måste man trycka svinhårt på för att de ska funka...

Ne nu ska ja sluta.
Hade bra alla där hemma=)
Pussss<3

Tog bilden från facebook från Shiva.
Vi är i En Gedi i Fredags, de va uuuunderbart!!! Till höger är det ett vattenfall skitfint var de=) Men mer bilder kommer på de=)


Hate to say goodbye....

Idag har Lovisa åkt från kibbutzen.
Usch vad det var jobbigt. Kommer saknar henne sjuuuuukt mkt!
Men vi ska ju ha våran Swedish reunion i sommar. De kommer bli super=)

Annars då så har ja jobbat o slutade typ nyss.
Nu ska jag gå ner o slappa vid poolen resten av dagen! Ska blli skönt med ett svalkande dopp=)

Ja längtar så otroligt till min allra bästa underbara Paulina kommer hit, fan va vi ska ha de bra! <333
Nu är det inte långt kvar=)

och nu är jag inne på min sista arbetsvecka med, känns det skönt? JAAAAAAAAAAAAA
Mmm ja älskar't!


Saknar er redan

 Ändrade planer=) Men ska väl inte ropa hej för man vet aldrig me Ravsan...

Update

Masada, En Gedi, Döda Havet, it was amazing!!! But to hot....

Torsdag
Jobbade på tills kl 13. Skynda sig o packa hann inte skriva ngt på bloggen. Kl 14 bar det iväg.
ca 4 timmars bussresa med alla volontärer. Jag tycker det är lite sådär mysigt o åka buss med alla. När alla sover är det helt tyst o alla sitter så konstigt endel väldigt roligt haha.
Framme vid hostelet vid halv sju. Hann inte göra alls mkt än att gå omkring o kolla, halv 8 var det mat i dinning mkt gott!! Kl 8 åkte vi iväg mitt ute i öknen! Kom fram vid masada. Men man såg inte Masada berget för det var kolsvart. Vi satt ute på en stooooor trapp mitt under klara himlen mitt i öknen. O kollade på en bioduk framför oss hade vi masada berget som lös upp lite halvt under showen. Klockan var typ 22 och där satt vi o svettades...
Väl tillbaka på hostelet slocknade jag på en gång. =)

Här satt vi o framför oss har vi masada berget. Vart kolsvart så vart ingen bra bild..

Fredag
Upp för frukost kl 7.15, Sen åkte vi iväg ut i öknen igen till Masada. Otroligt fint! Kan inte förklara de måste upplevas. Nu såg man ju vart man hade suttit kvällen innan oxå det var lite häftigt!
Vi började iaf våran Hajk uppför berget, de var så jäävla varmt jag skojar inte om jag säger 45 grader. fyyyyy....
Vi gick omkring däruppe en stund o lyssnade på allt ointressant (enligt mej) som guiden hade o berätta, o där uppe dog även min kamera! FAN den bara la av helt sådär o är dyng paj.. Skit säger ja. Ska sno kort av de andra..
Vi gick ner sen efter några timmar, herrreemin gud mina vader gör så ont idag så ni vet inte. De var brant o de var långt.. väldigt jobbigt..
När vi var klara vid masada åkte vi till En Gedi. UNDERBART! Badade vid ett vattenfall, kändes som man var inne i rena djungeln. Jag har inga bilder dåra men det kommer!!=)
Efter det stannade vi vid en synagoga men ja orka inte gå in så ja satt kvar i bussen.
Sen åkte vi tillbaka till hostelet där vi åt o drack lite vin, Sen vart de natta tidigt för mej!

Här står vi framför Masada berget=)

Här gick vi upp. DE VA LÅNGT!

Halvvägs!!=)

Äntligen uppe!!=)

Nehe.. nu gick de inte o ladda upp mer bilder.. Får försöka mer imorn.. :)

Lördag
Idag gick vi upp vad 8 Sovmorgon!!! Men eftersom det har blivit ngt fel på mej så vakna ja 6.20 o kunde inte somna om?! Vi käkade iaf o sen bar det av mot döda havet. Först gick vi nånstanns kommer inte ihåg va de hette men det var så otroligt fint bilder kommer på det med!
Sen fick vi ju bada i döda havet. När folk har sagt att man flytet som en kork har ja mer tänkt aja.. what ever..
Men KORK! Var de rätta ordet. Skitfränt var de=)) O hela botten var verkligen av salt när man tog upp skit från botten kunde man tro att de var sand men de var bara salt. Det var iaf en upplevelse, som kommer göras om inom 1 månad=)
Sen åkte vi vidare o endel gick på hajk men hälften stanna kvar, (ja va en av dom) orkade inte gå mer..
Sen innan vi tog bussen hem så fick vi säga hejdå till fyra underbara vänner... =( Snart är det jag som står där med ryggan på ryggen o inte kan hålla tillbaka tårarna...

Vi var tillbaka till baram strax efter sju.
Det har varit en alldeles underbar helg o den är obeskrivlig.
Ikväll måste jag säga hejdå till Lovisa o ja vill inteeeee :(
Har egentligen mkt mkt mer o skriva men ja hinner inte måste duscha av mig allt salt o fixa.

Fick reda på att ja fått kissebebisar! Önskar ja kunde vara hemma nu o hjälpa till.
Har även blivit påmind om en av anledningarna varför ja åkte från degerfors.
Jag vet.. Jag kan bara säga jag vet. Men jag orkar inte bry mej. Ni kan sitta där o leva erat lilla fantasi liv o leva andras liv oxå för den delen. Det tänker inte jag göra iaf! Hem o jobba i två månader, säger upp lägenheten om det behövs för aldrig i mitt liv att jag tänker sitta där o ruttna bort.

Zefat och pool party

Klockan är mkt men ja kände ändå att ja va tvungen o skriva ett litet inlägg om dagen
Imorse halv 8 tog vi bussentill Zefat, var helt underbart fint! Ja har kommit på att nu när ja har varit här ett tag så tänker man inte på vad man lever i för miljö. det är helt sjukt fint med alla dalar, med alla berg med alla palmer o allting annat som inte sverige har! men det är verkligen så jääättte vackert här nere, men det övergår ju tillslut som en del av vardagen. Synd bara att man inte kan få bilderna mer levande. Men jag har några riktigt fina bilder från lilla staden Zefat (Svat) men dom får ni se en annan dag.
vi gick iaf på marknaden. Obeskrivligt vad härligt det var. Allting är så billigt o det finns så mkt kul=)
vi var tillbaka till kibbutzen vid halv två. Gick o käkade o sen ner till poooolen=) Den öppnar egentligen imorn men Nathalie o ja fick gå dit ändå hehe=)
Det var jätte härligt o poolen är uppvärmd, (vilket jag inte fattar????) Men de var skönt=)
Sen gick jag o fyllde på mitt kolbo kort o gick o köpte lite rosevin, gottgott=)
Duschade o fixa mej sen satte vi oss ute o käkade vattenmelon o drack lite=)
Efter det gick vi till poolen där det var Pool Party! Vi käkade o dansade haha (israelisk dans) de var svårt men kul:P Alla volontärer var samlade o de var skitmysigt=)

Det har varit en underbar dag kan jag säga!! Älskart! Kommer sakna de här stunderna:(
Imorn blir jobb sen bär det iväg till öknen där det tydligen kommer vara Mega hooot...! 45-48 grader har dom sagt, men kan det verkligen stämma?? Det låter lite väl tycker jag.. Vi får väl se helt enkelt..
Nu ska jag släcka ner o lägga mig. Rebecca har redan slocknat fullt påklädd med datorn i knäet haha.
Hörs imorn innan jag drar!

Måste göra om min kalender med.. ändring hela tiden, Fast Cindy tackar inte nej till 4 dagars ledighet innan Baram vistelsen är slut;) = 4 veckors SOL innan hemkomst till sverige. Vi säger JA TACK.

Gonatt på er! Puss <3

Sleten efter en lång kibbutz dag..... :)

UNDERBART

Wihoo tänkt om alla dagar vore som den här!
Idag har jag först o främst jobbat, gick superbra slutade vid två.
Gick hem o satt vid datorn lite, sen ut o sola en stund i detta UNDERBARA väder!
Det var liiite för varmt men det var jätteskönt när de blåste, vill att de ska blåsa mer! För då orkar man ligga längre=)
Sen drog Jag, Nathalie, Fia o Martin o spela tennis de va dyngkul!=) Fan varför har man inte gjort det förut för....
Fast Martin o ja förlorade... 10-9 vart de.. surt ja vet.. MEN Hämnden är ljuv! Fast hämnden är alltid ljuv... =)
Det var iaf jävligt roligt, lite oseriöst med mycket skratt haha.
Efter de gick jag o Nathalie te kolbon sen upp te dinning så hämta ja med mat ner o käka här, eller ja mat o mat. En liten majskolv,Gurka,Tomat o Keso. MUMS!
Nu ska ja sätta några avsnitt av de bästa på laddning sen ska ja byta om o ge mej ut på en joggingtur, var så härligt igår så ja måste ut idag igen.

Imorn mina vänner...
Imorn är jag ledig! Och Nathalie, Och Rebecca, Och Lovisa, kan de bli bättre??
Vi drar på äventyr till en liten stad som kallas Zefat (Svat) ? tror de stavas så..
iaf vi åker halv 8 så en frulle i solen före de o sen är vi tillbaka till ett o då blire bumsa ner i poolen o simma. HÄRLIGT! Imorn ska de dessutom bli 35 grader, Senare på kvällen styr vi upp en Israelisk fest eller ja inte vi då såklart men fest blir det iaf=)
Men ska upp o jobba torsdag morgon så de får bli liiite lugnt.

Kl 14 på torsdag åker vi på volontär resa till bla Masada o döda Havet kommer tillbaka lördagkväll.
Men mer om det senare=)
Nu ska jag vidare.

Pusssar <3
Lite bilder som finns på facebook för er som inte har sett=)
sista bilden bjuder ja på (ligger inte ute på fb) va ska man säga? Go o gla haha



Viruuuuuus

Det går ett "virus" här på kibbutzen, typ magsjuka-24 h, inte bra inte bra.
Hoppas jag inte åker på det.
Vad har jag gjort av dagen nu då?
-Ingenting
Har inte ens solat för de var så mkt moln..
men jag tog mej en promenix o den slutade inte bra. Helt från ingenstanns kom det ett jävla bug o flög rakt in i ögat på mej! Såg typ ingenting o hela ögat svullna upp gjorde pissont=/ Träffade på Liora o hon tog mej till clinic på en gång, ja tyckte ju inte de va så farligt men Liora såg rätt oroad ut haha. Fick iaf allergi tabletter o hon sa att dom var väldigt starka. De var dom med slocknade på en gång när ja kom tillbaka till rummet. Sov ganska länge med.. Men nu är jag pigg! Och svullnaden har gått ner men de gör fortfarande ont, men ja tror ja överlever;)

Har precis kommit från dinning är propppmätt. Så därför tänkte ja faktiskt att jag skulle gå ut o springa en sväng.
Efter tar jag mej nog en dusch o sen är nog nedladdningen klar för nästa avsnitt av vampire diaries, de blir perfa;)
Imorn är de åter till jobbet, skönt! Hoppas på finare väder imorn så man kan sola en stund börjar känna mig lite blek..
Nej nu blire ombyte o sen i med musiken i öronen o ge sig ut!

Pussss<3

Snodde bilden från Rebeccas blogg: Ordisinnet.blogspot.com
Lovisa, Jag o Martin liftar påväg till Haifa, står precis utanför kibbutzen så vi hade inte kommit så långt=)

Day off

Gött=)
Vaknade av Rebeccas alarm halv sju, först tänkte jag men hon stänger väl av de snart men sen efter en stund kolla ja på min klocka o den va prick halv ja bara flög upp ur sängen o skrek rebecca!!! Men då va hon inte där haha. Då hade hon ju bara glömt o stänga av alarmet.....
Gick upp vid halv nio o käkade frukost där redan hela gänget satt=)
Käkade lite snabbt o nu ska jag ut o gå en långpromenix innan det blir för varmt ute.
Efter de ska jag nog lägga mig ute o sola=)
Ska ta med mej kameran ut med o se om ja får nån bättre bild på de där små djuren om dom är där.

Skriver mer senare =)

Nu e de inte långt kvar tills min bästa kommer! ujj va vi ska prataaa=)<3

pussheeeej

Fortsätt ni..

Skrev ett sjuuuuuukt långt inlägg men raderade allting för jag tänker inte sjunka till barn nivå när jag kommit såhär högt.
Nämner inget om det.....

Idag!
Har jag bara jobbat sen kolla ja ett avsnitt av vampire diaries sen somna jag haha=) Vaknade vid halv nio o kolla ett till avsnitt o nu sitter jag här=)
Så dagen vart inte riktigt som planerad men de är ju skönt o bara slappa med=)
Imorn är jag ledig! Vill verkligen åka till stranden men det är typ ingen annan som är ledig. Och jag vill inte åka själv..
får se va de blir=)

Ne nu blire sängen! Hörs imorn!=)

Ja ska lova mig själv att aldrig nånsin bli den lilla människa jag var innan jag åkte hit.

hothothothot

Alldeles för hot ute nu......
Lovisa väckte mig halv nio idag så gick vi o käkade frulle.
Sen satt ja lite vid datorn o vid 12 gick jag ut o skulle sola men flydde efter en halvtimme för ja trodde ja skulle avlida.....
Gick o käkade lunch o sen har jag verkligen inte gjort nånting, solade en liten stund men kom upp nyss för ja orkar inte ligga i solen de e alldeles för varmt. Men om vi har tur så öppnar poolen på tisdag=)
Den här lördagen har varit den tråkigaste på länge typ alla volontärer är i Tel Aviv o de finns verkligen ingenting o göra..
Annars brukar dagarna gå rätt snabbt men inte idag. O det är jättesvårt o ta sig nånstanns på en lördag, (shabbat) Annars hade ja mer än gärna åkte till stranden men ja vill inte lägga mer pengar på en taxijävel om man fastnar nånstanns..
På måndag har jag 799 så ja funderar på om ja ska åka till stranden då men ja vill ju inte göra de själv.. Ska kolla runt lite om de finns nån mer som är ledig.

Ska nog kolla på en film nu har laddat ner några:) Sen efter det ska jag ta mej en liten promenix sen blire sängen! Imorgon ska jag jobba som vanligt på Elcam men Juliana som ja brukar jobba med är ledig så jag ska lära upp en ny volontär hur allt funkar så ska hon börja jobba där eftersom båda ja o Juli åker snart. Hon är förresten från New York ! De ska bli roligt=) Men egentligen hatar jag ju verkligen o lära upp andra, Spec hemma :$ sorry..... Ne men ja tycker bara de e jobbigt o dras med nån ny som inte fattar nånting ja vill ju att de ska gå undan när man jobbar=) Snabbt och effektivt! Men det klarar bara dom bästa, vilka är jag o Pau dårå såklart ;) haha

Ne nu ska ja ge meeej, ha en trevlig helg där hemma=)
Pusssss<3


Härliga underbara Israel



Min fina kalender haha=)

Känns som det inte alls är långt kvar nu när man kollar på den=)
Snart är det volontär tripen med o de kommer bli suuper!!
799- Är en "förkortning" av dom extra lediga dagarna man får. 2 st / månad.
Jag vet inte om ja ha 6 st eller 4 st får kolla upp det där, men min lilla kalender hinner nog ändras måånga ggr innan ja åker=)



Uppdaterar mer senare.
Puss!

Baram

Jag har inte så mkt o skriva om min dag.
Jobbade o mådde fruktansvärt jävla piss dåligt........
Fick några tabletter av Asher igår o han sa att dom var starka men ja kände ingenting.
Gick till clinic idag o fick tabletter för migrän men har inte hjälpt ett skit. Vad är detta???
Jag ber till gud att det har blivit bättre tills imorn.
Och roligast av allt är att JAG har fått den stora äran att jobba imorn! Får se hur det går.. ska nog gå till clinic imorn igen om de inte blivit bättre...
Annars har jag bara legat inne i sängen precis hela dagen. Rebecca var så gullig o tog med lite mat till mig från dinning:)

Imorn oxå så åker våran kära rumskamrat kirstine :( Kommer bli jätte tomt i vårat rum..
Men ja hinner säga hejdå innan ja går till jobbet.

Den 10:e Juni säger jag Bye Bye Baram o ger mej ut på äventyr med Nathalie en vecka innan mammsen o dom kommer:)

Jahopp de var de jag hade o säga.
Orkar inte skriva så mkt mer för mitt huvud pallar inte....
Nu ska ja duscha sen sova
Nattiii <3

migrän !!

It´s killing me!!!!
Jag är ingen "migrän person" men fyfaan. Jag har legat i sängen precis hela dagen huvve sprängs snart det bankar o dunkar gör bara så jävla ont, Nu har det börjat gått ner i öronen med... O sen mår ja illa som ett as åt frukost o kunde inte ta mig upp till lunchen så ja åt bara nån liten yougurt o för nån timme sen åt jag lite bättre men de känns som allt ska komma upp igen, Ursäkta de där ville väl ingen veta men så känns de..
Ringde till Raviv o sa att ja inte kunde gå på mötet, när nån pratar normalt med mej känns det som rösten är tio ggr högre o verkligen gräver sig in i huvvet..
Jag har druckit vatten oxå säkert 3 liter o de är j*vligt ovanligt för o vara mej..
Usch...
Sådär nu har ja fått klagat lite trodde de skulle kännas bättre men det gör de inte tyvärr..
Ska gå upp till Clinic imorgon o be om några bra starkare tabletter, jag ju magnecyl o alvedon o ipren med mej men de har inte blivit bättre..
tacka gudarna för att jag var ledig för aldrig att ja vill va hemma från jobbet, då blir ja väl kastad tillbaka ner till monsteräpplena. Nej tack!

Ska lägga mej under täcket o fortsätta sova nu..........

Gonatt!

The last pubnight



Skulle bara testa om det gick o ladda upp bild igen o nu gjorde det de=)
Funkade inte igår..=/ Här har jag iaf blivit nersläpad i "forsen" av jakob o de var så jäääääääääääävla kallt, jag hade INTE hoppat i frivilligt som den badkruka ja är... Fast de var ju bara ja som tyckte de va sååå kallt.. :$

Ja, igår var de då sista pubnight nu stänger dom ju puben, dom säger att dom ska ha den stängd i tre veckor o om det stämmer så var det min sista pubnight här. Och den var så jävla rolig! Fan vilket drag det var, hade verkligen sjukt kul o nu så var verkligen alla på dansgolvet så jävla kul synd att ja inte tog med mej kameran..=(
Idag mår jag som en apa... usch och jag är inte så värst bakfull utan det känns som ja börjar få magsjuka.. Inte bra inte bra... Tur ja är ledig idag.
Ikväll vet jag inte vad det blir om jag mår såhär ska jag bara ligga inne hela dan, men annars är det ju någon spec holiday dom firar idag så det är ngt speciellt ikväll.
Upp imorgon för jobb som vanligt sen ska vi ha en liten fotbollsmatch, bara för tjejer dom som vill. Ja jag ska vara med o ja kommer skämma ut mig totalt.. Men skitsamma de är ju en kul grej:)
Nu ska jag lägga mig o kolla klart på Avatar!

Pusss<3

Underbara människor! Rebecca,Nathalie o jag.

Kolla in min snygga Älg jag gjorde till swedish-night haha

Dom är så söta=)

SQUIRREL-BEAVERS !!!

If we ever meet again

Ja har fått den låten på huvve, tycker den är såå bra, de är väl för ja blir så glad när ja lyssnar på den:)
Igår skrev ja värsta långa inlägget men sen när ja skulle publicera dog hela internet f*n!!
Men skitsamma..
Idag har inte varit en bra dag. Har mått bajssss........
Men nu på kvällen har de blivit lite bättre faktiskt:)
Har tagit lite painkillers o nu dricker ja min gooooa sommardrink=))
Sista pubkvällen idag, sen stänger dom ju puben.. ja jag vet inte varför...
Äsch i dont care!
Ja har räknat ut att jag bara har 2 fredagar kvar på Baram, OCH jag har bara 11 arbetsdagar kvar!!!!!!
Härligt!!
Jag och Nathalie ska ha lite minisemester innan mamma o dom kommer ner ska bli skönt o relaxa litte;)
Nej nu ska jag tända lampan o väcka rebecca time to wake uuuuup!

Okey nu ska ja göra mig iordning.

Tack gode guuud för NI finns <333



24 days

kvar.. Sen bär det iväg ut på äventyr :)
Tror jag åker härifrån tidigar än beräknat. Åker kanske till Haifa några dagar o sen vidare till Tel Aviv o väntar på mamma o dom=) Behöver ju bara vara själv i 1 vecka o sen är de endel som ska till Tel Aviv innan dom tar flyget hem.
Kommer bli kanoners!
Måste ta ut mina lediga dagar oxå så att jag inte går miste om dom=)
Faaaaan vad jag längtar tills mina underbara kommer!!! <3
Men ja måste ta vara på tiden jag har kvar här såklart=)

Idag har jag jöbba o sen har det varit så jävla varmt så jag har inte ens velat gå utanför dörren...
gick till puben o städade halv fem o sen när jag var klar så gick jag till kolbon o köpte en cola o lite chocklad!! åååh vad gott det var!
Så jag har bara legat här i sängen som en dö fisk o kollat på massa bilder. bilder från mina första veckor här. Rebecca har lagt upp jätte många av dom på facebook. För de första var ja blek som ett spöke o rebecca o ja kan inte göra annat än o skratta åt det haha. O för de andra känns det som en hel evighet sen dom korten togs. Jag kan inte förklara känslan man får här nere. Nu har ja verkligen varit borta i 2 månader. Det har gått fruktansvärt snabbt känns som 3 veckor. O även om de gått fort så känns de som de var 1000 år sen jag var hemma. O hur mkt jag än letar så kan ja inte hitta den där längtan till att komma hem till Degerfors. Det ända jag verkligen längtar i Degerfors är att gå ut o låsa upp bildörren till min gröna sköna o bara sätta mig o bara kööööööra. Bara köra o ha på så hög musik man vill o bara sluta tänka för ett tag. Haha va töntig jag låter men gud vad jag saknar o köra bil de är helt sjukt. Men man uppskattar väl saker o ting mer hemma när man är borta såhär. O sen så vill ja bara krama min lilla lurviga tuss Hugo. Min lilla bäbis <3 Hoppas han känner igen mej när ja kommer hem, ja kommer nog fan börja gråta när jag ser han haha:´)
Fast ja kommer nog börja gråta som en gris när mamma o dom kommer oxå men de gör inget med lite glädje tårar!:)

Jaja nu ska jag lägga mig så jag orkar med morgondagen o värmen framför allt.
NATTI <3

Pics

Nu kommer det lite bilder från idag+igår.
Lägger ju upp mkt på fb men eftersom inte mamma, pappa eller sabina kan se dom så får de bli lite här=)
ps. Jag vet att jag är röd....... men de var inte så illa som de ser ut faktiskt.. ;)


                       Room 21- Kirstine,Jag o Rebecca =)



Det var gårdagens bilder, hoppas det gav er en liten inblick i hur jäääääävla roligt vi hade!=)





Sådär. Nu orkar ja inte mer=)


Lugn helg va?

Nej det vart de ju inte direkt, jag skulle ju ha en sån där slapp helg o bara vaaa ju..
Igår vart de ju party o jag hade skit kul! Precis vad vi behövde efter all skit som varit.
Det var riktigt skoj jag har endel bilder men det går fortfarande inte att ladda upp.. Jag vet inte vad som är fel men de står bara sidan kan inte visas när ja försöker ladda.. Någon som har nån aning om vad som är fel????
Jag gick iaf o la mig vid tre, och när vaknar jag då? Jo fucking jävla halv SJU!!!!!!
Vad är det som har hänt?? Jag är INGEN morgon människa, jag fattar inte..
Jag somnade iaf om en liten stund men låg o vände o vred på mig i min pyttelilla 80- säng typ.. Var så pigg så ja kunde sova mer ordentligt. När klockan var halv elva var ja tvungen o gå upp. Vi gick o käkade vid halv tolv o sen bar det iväg mot Kayaking!! Det var så jävla roligt!! Vi paddlade o badade o bara hade de skönt=) Det var jättefint oxå kändes som man var i en flod mitt i djungeln haha. Jordanfloden var vi i.
Det var iaf riktigt nice:)

Nu är jag trött som ett as o bara väntar på att klockan ska bli halv sju så vi kan gå o käka o sen ska jag lägga mig. Har haft en underbar helg med underbart folk! om en vecka åker ena rumskompisen Kirstine från danmark. De kommer bli så himla tomt.. Nu börjar alla verkligen åka på riktigt, i Början av juni så åker ju nästan alla volontärer jag vet ett fåtal som ska vara kvar bara så det lär ju komma nya snart annars får dom lite problem i apple packing =)

Den här veckan kommer nog gå undan tror jag..
Tur jag gillar mitt jobb då går de ännu snabbare=)
Juste med ridningen.. SKull egentligen ha ridit igår men då skulle han som har hästarna bort o sen idag kunde dom inte heller, så antingen imorn em eller måndag=)
Måste hinna rida en gång innan jag åker härifrån.
Men ja har tänkt lite på de dät oxå guuud vad tomt o konstigt de kommer bli o komma hem o va hästlös? Vad ska jag göra? Jag kan ju inte direkt rida på Hugo...
Ska iaf ta mej en dag som jag åker o hälsar på både Finona o Gala, nu var de alldeles för länge sen. Saknar mina barn <3

Ne nu ska jag göra lite nytta här. Hadebra så hörs vi!
Pussssss

Åååååååhh nu gick de o lägga in bilder!!!!!

Hälften av volontärerna typ=) Alla fick sätta kamrerna på självutlösning 10 sek o sen springa haha kul va de=)
Ni ser ju mina snygga "kattöron" eller va de nu är.. Alla fick en bit folie o skulle göra sin egen partymössa tänk vad mkt glädje som kan spridas av en liten folie bit=)

Israels tre musketörer...? =)

Ledig!

Skönt har precis slutat jobbet=) Men ja slutade så himla tidigt så nu vågar ja inte gå ut för ja vill inte möta en Liora som kanske skickar mej till annat jobb i några timmar..
Får hålla mej inne en stund till=)
Tänkte faktiskt städa rummet nu, det är de som är så svårt när man är 3 st i rummet för ja kan ju inte direkt ställa mej o börja plocka med deras grejer.. Men ska försöka göra golvet fritt från allting så kan jag iaf moppa det!
Ikväll blir partay! Jag är då inte på det humöret vet inte vad jag är inne i för nån tråkig period. Men det blir nog bättre framåt kvällen hoppas jag.
Ne nu ska jag ta tag i de här skitiga rummet!!!

hörs sen :)

a moment to myself

Det var riktigt skönt att vara ute o gå. Gick kanske 1 timme..?
Bara gå i sin egen lilla värld.
Tog med mej kameran oxå men ne då går de inte o ladda upp bilder här blogg.se.. Det gick inte igår heller o ja har massor me bilder ja vill lägga upp ju..
Gick iaf runt kibbuzten, träffade på dom små vilda djuren. Jag vet inte vad det är men här kallar alla dom för typ squirrel-beaver animal.. Ja jag fick ju kort på dom men som sagt så går de ju inte att ladda upp!! Dom ser faktiskt ut som en blandning mellan ekorre o bäver. Ganska små typ hugo storlek=)
Sen gick jag förbi o sa hej till kibbutzens åsnor, skit söta är dom=)
Och nu har jag precis varit nere på BBQ, de är ett jävla liv där nere nu dom håller allt igång:) Men jag är ju en av dom få som ska jobba imorn så för mig blire lugnt=)
Den här helgen är en på länge som jag faktiskt inte har planerat ngt, jag ska bara slappa o inte åka nånstanns. Imorn ska vi väl ha fest här, det verkar bli värsta partyt det blir nog roligt=)
Eller jo förresten ja ska visst åka nånstanns kom ja på haha. Jag ska ju åka o riiiiida:D Får se om de blir imorgon eller på lördag. Gud vad roligt de ska bli saknar de så in i bomben :(
Men Gala har det bra iaf har jag hört, Annika ska skicka bilder hoppas jag får dom snart=)

Förresten på tal om ingenting som ni säkert tycker är helt ointressant..
Jag fick en liten rundtur i Plast fabriken häromdagen o se va dom egentligen gör oså.
O dom gör ju dom där små plast grejorna till droppen som ja berättade om. Eller gjorde jag de?
Aa vi säger att ja gjorde de för ja orkar inte förklara.
Men iaf dom gör ju jättemånga sånna där flera flera miljoner per år. Och endast 2 % av dom där grejerna stannar i israel o allt annat skickas ut till hela världen, låter skitstort men han sa att dom är en av dom största i hela världen som tillverkar dom där. O den lilla eller lilla o lilla rätt stora fabriken ligger liksom här på kibbutzen.. där jag liksom jobbar..! Jag tyckte de va lite häftigt iaf ;D

Nästa vecka är det holiday på onsdag o sen är ja ledig på fredag=) Så jag jobbar bara söndag, måndag o torsdag som normala dagar o sen är tisdag en kort arbetsdag den veckan kommer gå som på räls känns de som! Härligt!

Idag har vi fått en ny volontär förresten! En KILLE, wihoooooooo.. från sydafrika =) Vi behöver mer killar för nu känns det som vi är typ 90 % tjejer. de kommer bara massa tjejer hela tiden, igår kom det 2 nya från danmark o förra veckan kom de 1 från danmark o 2 från korea.. tror jag.. Ja dom senaste 2 veckorna har de kommit typ 6-7 nya volontärer o 1 av dom var en kille.. hur kul är det då?? Catfight raaaw! Nerrå de är rätt lugnt alla är så snälla=) Nästan alla.. =)

Ne nu ska ja göra ngt, vi hörs imorgon!
Pussss


Tom på ord..

Jag hade tänkt o sätta mig nu o skriva ett blogg inlägg men de går inte.
Jag MÅSTE få lite tid för mig själv, utan att höra nån prata, utan att känna att ja behöver prata, jag orkar inte känna mig social hela tiden. Jag vill bara vara själv en stund konstigt men sant. och ända sättet att komma "iväg" o vara själv en stund är att gå ut o GÅ. så nu ska jag ta mej en jävla promenad med musik i öronen innan jag får panik här. För en promenad kan man alltid ta utan att verka konstig.
Ja får snart ett hysteriskt utbrott haha ne nu ska jag byta om o hoppas att jag är på bättre humör när jag kommer tillbaka.

Den ända jag skulle kunna prata av mig o då menar ja verkligen prata av mig ordentligt med är min Pau, men nu är de ju så att vi är flera hundra mil från varann.. Ja håller ut i 1 månad till=)

vi hörs sen, Byeee <3

Hej hopp snabbt inlägg!

Idag är det lika varmt som alla andra dagar, ingen nyhet med vädret alltså..
Jobbet gick bra slutade vid två=)
Nu är klockan snart fem så Jag, Nathalie o Rebecca ska vara hos nån tant om typ 5 min (!!)
Efter det är det BBQ här utanför volontärhusen, ska ändå gå o  lägga mig tidigt eftersom jag ska jobba imorgon, det är faktiskt första fredagen jag jobbar sen jag kom, men det blir inte länge kanske till 12=)
Nu måste ja kila skriver mer sen.
Pusshej!

Volunteer meeting

Onsdagar.
åhh älskade onsdagar. Inte.
Känns som på onsdagar har man så mkt o göra, men det har man ju egentligen inte.
Först när jag vaknar så känns det som en vanlig dag. Men sen när man går till dinning o ska käka frulle så är de pancakes! Muuuuuuuums. Då känner man att det är en onsdag o då brukar ja jämt tänka hur länge jag har varit här. Så idag är det ju 8 veckor:) Snabbt det har gått jag kommer allt ihåg när jag kom in första dagen i dinning. En onsdag vi kom till kibbutzen precis vid frukosttid. Alla satt och åt o ja visste inte vilka som var volontärer o vilka som var members. Ja minns att ja kom in o var så himla osäker, kände mej så jäävla uttittad o var typ rädd för o tappa brickan eller för o snubbla haha. Känner inte igen mej själv om ja tittar tillbaka o ändå var de bara 8 veckor sen.....
Kommer iaf ihåg att ja o linn satte mej vi ett av borden o den första ja pratade med var svenska Kalle. Och de första han sa var: Ni har tur ni, som kommer när den bästa frukosten är för pannkakor är bara på onsdagar. O innan det när jag såg att det var pannkakor så tänkte jag men herreguud va är det här för ställe pannkakor till frukost??? Med chocklad sås?????? O nu när ja kommer in så blir ja helt överlycklig när ja ser att de är pannkakor! Fast ja har aldrig chockladsås, usch....
Aja nog om pancakes...

Igår när jag skrev mitt blogginlägg så skrev ja att ja skulle ta en liten powernap. Den där powernapen var jäääävligt lång måste ja säga, För jag vaknade klockan 6 imorse haha. Härligt var de=) När klockan ringde hade jag varit lite vaken en stund o ja bara flöög upp o tänkte JAA ÄNTLIGEN!! Haha ovanligt för o vara mej...
Jobbade på som vanligt slutade vid två, satt vid datorn en stund = 2 timmar.....
Gick ut o la mej i solen me hörlurarna i, somnade 1 timme, skönt=)
Sen duscha jag o greja lite, gick o åt, gick tillbaka o fixa tvätten gick till members en stund sen gick o hämta tvätten, gick o lämna tvätten o sen till members igen för vårat volontär möte. Pratade om lite allt möjligt bla att vi ska har BBQ imorn o sen lite om våran volontär trip om 2 veckor. O sen berättade han lite om kriget mellan Israel o Libanon som KOMMER. Det ska jag dock inte gå in på för ja vet minst en som kommer bli orolig om ja skriver, och jag själv blir orolig om ja skriver om det. Fast nu kanske det blir ännu oroligare när jag inte skriver bara för ja drog upp det. Men jag kan väl skriva då att vi ligger så nära libanon att vi ser missilerna flyga över kibbutzen ist för rakt in i den. Och nej det är inget skämt för er som kanske inte tror på det. Men så är de iaf. Det finns 30 st bomb shelter på kibbutzen och jag vet 2!! Så vi ska få lite mer information om vart de andra är. Nu säger jag inte att kriget är imorgon but you never know because it will come.
Så är de me den saken. Och sen sist men inte minst som raviv brukar säga: do not forget to keep the place clean!
Dutti Cindy har städat sitt hörn idag:)
Raviv kom till mej idag igen o frågade om jag var säker på om jag inte ville stanna i 3 månader till. Men som jag har sagt alla gånger att hade det inte varit för att jag måste hem o jobba så hade jag inte ens tvekat på att stanna! Men så går de när man är ung o dum o skaffar på sig ett zoo bla.. O lån, o lägenhet o massa skit. Men ingenting är omöjligt jag har ju mina små dagdrömmar/tankar.. Men jag ska hem o jobba iaf 2 månader ;) Annars kommer ja ingenstanns......
Okey nu är det nog färdigskriver för ikväll klockan är snart elva o ja behöver min skönhets sömn:)
Gonatt på er, Pusss<3
// Miss Elcam


Pubnight?

Nää... Ingen vill gå till puben ikväll för att vi eller inte direkt ja men dom flesta inte känner sig välkommna där längre de är bara massa klagomål. Vi ska väl dricka lite i volontärhusen men ja ska iaf sova tidigt!
Va som en döing imorse på jobbet så ja måste verkligen sova ut..
Efter jobbet gick ja ut o sola o ja ville verkligen sova men de va inte så lätt när de kommer folk vill tjattra hela tiden. Men de är ju kul de me såklart men ja kanske tar mej en powernap efter ja e klar me de här...=)
Hmm finns de något mer o säga....
Imorn är de volontär möte ska bli intressant....
Nu har jag pratat med ravsen o han skulle hjälpa mig med mitt visum oså. Ja skulle påminna honom på söndag så ska han ringa till KPC då. Så får vi se har ju pratat med finska ambassaden nu o dom sa att ja skulle kontakta israeliska myndigheterna o skit.. ooh ja orkar inte hålla på o knövla massa men ja hoppas de löser sig.
De konstiga är att ja skulle ju få visum för 3 månader alltså till den 16 juni men i mitt pass står det till den 9 juni och om dom har gjort rätt (!) så hade det inte varit några problem för man kan tydligen vara utan visum i typ 2 veckor men de här är ju lite längre än två veckor..
Men de löser sig, de göre Alltid! =)

Ne nu måste ja vidare! Hela 20 cm till kudden faktiskt ^^
hade bra!
Pussheej

Forsättning följer...



varmt..

Tycker lovisa är så söt på den här bilen =)) Sen har vi då våran lilla "volontärhund" Lulli=) Sen en bild på Rebecca,Simon o Martin en helt vanligt lunchdag=)


Nu kunde ja iaf lägga upp lite mera bilder=)
Ja jag vet ja ser inte klok ut på den där bilden ser ut som en lite unge typ haha
Nej fan ja tror vinet tog sig lite ändå blir nog sängen nu=)
Natttiiii <3

I need this time, time to clear up my mind

Jaha då har ännu en dag gått nu..
har jobbat som vanligt gick mkt bra=) Raviv kom till mej idag o fråga om jag ville prova på ngt annat men ja trivs så bra på elcam så jag stannar gärna där=) får se kanske provar orchards en vecka eller så men ja får se=)

jag skulle försöka ändra mitt hemrese datum till samma som mamma o dom den 2 juli men ne då kunde jag inte ändra till det kostnadsfritt så antingen 30 juni eller den 6 juli kostnadsfritt, ja ska kolla lite hur mkt de kostar o boka till den 2 juli.
Men sen går ju mitt jävla visum ut den 9 juni så ja måste fixa de o då måste ja kontakta finska ambassaden..
SUCK vad trött ja blir ska verkligen ta tag i det här på en gång så det blir klart så snabbt som möjligt.

Nu har fyra st colombianer blivit utkickade dom åkte imorse o sen har ännu en svensk blivit utkickad det sa dom till han idag vid lunch o han måste åka ikväll.. tråkigt verkligen att alla åker bara inte rebecca,lovisa eller linn åker då klarar jag mej haha=)

Idag slutade jag vid kl 14 o nu är klockan halv sex o ja har bara suttit uppe på rummet  o typ inte gjort nånting.
Men jag skaffade ett skype konto o fyllde på lite pengar o sen ringde ja först till mamma, det var rätt lugnt vi har ju pratat förut i telefon sen ja kom=)
Sen ringde ja till pappa har inte pratat med honom nånting sen jag kom o ja försökte hålla tårarna bort o de gick rätt bra faktiskt:) <3
Sen ringde jag till farmor o då vart ja lite ledsen men de gick bra haha fan va känslig jag är:P
Men sen så ringde ja till Sabina o då bröt ja typ ihop haha. O hon med tror ja:') Happii tears :)
Men ja har ju inte pratat ordentligen me lillsyrran på hur länge som helst nu de var väldigt skönt faktiskt:) <3333
saknar ju lillasyster <333

Det är så fruktansvärt vaaaaaaaaaaaaaaaaarmt ja  jag vet jag ska inte klaga nu men fan alltså..
Stackars krakar som ska komma hit från sverige i juni ni kommer kollapsa haha

Ne nu kommer det lite bilder från Haifa!
Enjoy!;D


Vi käkade lunch innan vi börja lifta, här ute brukar vi äta lunch o frukost. Utanför members club:)

Började lifta gick bra i början iaf.. Åkte förbi staden Akko=)

Utsikt över Haifa:) trevlig sällskap hade man iaf, (syftar på sista bilden)

Vi hann med lite shopping, jag gick runt o konkade på min säkert 7 kilo jävla väska. de kanske inte låter mkt men fan va de va tungt o i 35 graders sol. Inte kul Inte kul..

Jag skrev de här för många timmar sen men när ja skulle ladda upp mer bilder än dom här så la hela internet av, som tur sparades allt i utkast, (inte för det var så viktigt men tar sån jävla tid o ladda bilderna..)
Så nu skulle ja ladda resten av bilderna men de funka inte jävla skit internet......
har iaf varit o ätit o sen har vi suttit ute ett gäng o druckit lite vin, käkat jordgubbar o spelat plump faktiskt! Det var väldigt trevligt, o de e så varmt ute nu, klockan är tio o ja skulle kunna gå ut naken utan o frysa, inte för ja skulle gö de då, dont worry.....=)

Haifa

Hinner inte skriva så värst mkt, men Haifa var bra!
Låg på stranden hela dagen igår så ja fick allt lite färg tror jag, smörjde dock in mej som en tok för att vara på den säkra sidan. Men ja brände mej inte iaf så de va ju bra;) De var jättte varmt eller de har varit varmt hela helgen o de ska tydligen bara bli varmare o varmare,.. Men fick ja ju räkna med.. Men spec i helgen har de nästan varit FÖR varmt väldigt jobbit. Igår tog jag mitt första dopp i medelhavet!! Härligt var det kan ja lova! Riktigt skönt o inte alls kallt, ja brukar ju vara en liten badkruka men nu kunde ja allt ligga o plaska=)

Imorn är de åter back to work.... börjar halv sju så de blir nog sängen snart måste hinna ta en dusch innan bara..
Blev lite orolig när ja hörde om min vän Lovisa hoppas allt e bra med dej<3 Vart skit nervös ju.. =)
jag har massa kort från haifa men orkar nog inte lägga in dom idag. Vi liftade hela vägen till haifa tog flera timmar... o i den här värmen med.. Vi som åkte var ju jag,lovisa,rebecca o martin så vi fick dela upp oss efter ett tag de är ju ganska svårt o lifta på 4 pers..
Jag o martin var liiiite för vilse där ett tag stog hur länge som helst på FEL sida av vägen kändes ju rätt onödigt..
O sen tillslut kom vi fram till nån liten håla vi stog i 1 timme o liftade o de va inte en biljävel som stannade. O vi hade helt absolut bestämt oss för att inte ta en taxi för de e så dyrt alla taxi bilar svängde in hela tiden men neeeeej.. Så där stog vi o pinade o liftade tillslut vart ja så jävla sur så vi stoppade en taxi o hur mkt tror ni det kostade? Jo 20 jävla kr!! O hur långt åkte vi då? Jo 10 min!! Vi var 10 min från haifa där rebecca o lovisa väntade på oss... Då hade vi stått där i 35 graders stekande sol med massa packning o sagt nej till typ 100 taxi bilar som åkt förbi o sen kosta de bara 20 spänn Snacka om att ja var sur efter det..

Vi kom ju fram iaf så de va ju bra=)
Vi tog faktiskt bussen tillbaka som gick från haifa direkt till kibbutzen, det var de värt sov hela vägen (ca 2 tim)
Jag skulle ju ha tagit kort på min lilla kalender o visa er men nu orkar ja inte får göra de sen.
Nu ska jag ta en dusch sen blir de sängen!
Go natt på er! <33

Ps. Sabina uppdatera bloggen!!! Så jag har ngt att läsa;) Ds.


Glad jag är att jag har världens finaste vän <3


haha förlåt pau men ja va tvungen:D

What a lovely Morning

God morgon alla vänner!
Skönt det var att sova ut. Drömde en jättekonstig dröm om Malin inatt. Det var verkligen jättekonstigt ibland önskar jag att när jag vaknar mitt i natten o verkligen kommer ihåg drömmen i detalj att jag då tar penna o papper o skriver upp vad jag har drömt. Nu kommer jag ihåg typ hälften men jag vet att jag låg o tänkte inatt att ja skulle skriva upp men sen tänkte jag äsch ja kommer ihåg när ja vaknar. Gjorde ja det då? Ne..

Aja iaf gick upp vid halv nio o käkade frukost ute i solen! det var riktigt härligt, verkligen utomlandskänsla=)
Nu har jag precis kommit tillbaka till volontärhusen o sitter faktiskt ute på trappen i shorts o linne o skriver. Det är såååå underbart skönt. Har solen i ryggen o känner hur de verkligen bränner. Guuuuuud jag älskar sommaren!
Nu ska jag ner till clothesroom. Det är ett rum med kläder o massa annat från andra volontärer som har lämnat kibbutzen. Ibland kan man faktiskt hitta ngt riktigt snyggt där nere! Men jag skulle aldrig sätta på mig nånting som finns där nere när ja inte vet vem som har haft det. Håller mej te mina kläder=) Men jag ska ner o kolla om det finns nån ryggsäck eller ngt som ja kan ta med till Haifa. Har bara min bauta stor backpacking rygga o sen min handväska. Skulle behöva något i mellan storlek.
Vi drar efter lunch nångång, vi kommer försöka lifta hela vägen för att spara så mkt pengar som möjligt. Martin ska oxå med oss så vi har våran Livvakt haha. Vi har hittat gratis boende oxå super bra!!

Ne nu ska ja gå ner o kolla om jag hittar ngt sen efter det ska ja ta en lååång dusch o sen börja packa lite smått=)

Vi hörs senare. PUSS <3

Kommer ha sjukt kul med de här två i helgen! Ska ta med mej kameran sååklart;)

BBQ

har varit på BBQ. Det var för alla på kibbutzen o de var så kul. Dom fixar verkligen allt så bra. Jätte mycket god mat o de var nått "band" som var där o spelade. O alla var samlade det var verkligen superhärligt!
Liora som är ansvarig för alla volontärer (delad plats me Raviv) jag tror verkligen hon gillar mej hehe. Hon är jätte snäll hela riden o hjälper mej med typ allt, eller iaf ber om att få hjälpa. Vi stog iaf o pratade o kom in på hästar. För att när vi gick till BBQ så var det massa hästar i närheten som hade typ satti upp en tråd som staket till en hage. aa iaf.. Så kom vi in o prata om hästar o att ja red o bla bla bla.. O sen efter en stund så kommer hon o presenterar mej för en kille eller ne man eller ne gubbe... vi stog o pratade en stund o han har hästar såååå i slutet av nästa vecka ska ja få följa med honom o rida!! Helt underbart!! Vi ska rida i typ 4-5 timmar ute bland bergen FAN vad glad jag är nu!!! Ska bli så jävla kul verkligen. Kände själv att ja sken upp som en sol när han sa att ja skulle få komma o rida! :D Och det här är inte samma man som den förra jag pratade med. För hans hästar vart ju stulna... Men dom har kommit till rätta nu men ja vill ju inte springa dit o tjata på han direkt. O när dom hade hittat hästarna så var dom inte i världens bästa skick så ja vet inte ens om dom e ridbara..
Men nu iaf så är det bestämt iaf. Ska absolut ta med mej kameran de e en sak som e säker!=)


Nu är klockan tio här o nästan alla sitter ute o dricker o har sig men ja e verkligen super trött så ja orkar inte.. Ska gå o lägga mig så ja sparar lite energi för vårt härliga äventyr som börjar imorgon!! UNDERBART.
Gonatt alla fina! <3


Härligt de ska bli o komma upp på hästryggen igen, fast det är ju inte ens i närheten av mina vackraste pollar. <3

I feel good

Nu mina vänner så ska jag ta mig tid till ett blogg inlägg innan jag sätter mig ute i den här stekheta solen!
Idag är det riktigt riktigt varmt o de ska tydligen bara bli varmare!
I feel Good! Men det kanske är för jag är ledig nu fredag lördag söndag, HÄRLIGT!
Jag, Rebecca och Lovisa ska åka till Haifa i helgen vi kommer hem på söndag kväll. Vi ska försöka göra det här till en väldigt billig trip har ev gratis boende på G! =)
Ska slappa på stranden o självklart utforska nattlivet i staden men stort H. ;)

Den här veckan har gått som på räls o dagarna bara rusar förbi. Ibland när vi sitter ett gäng o snackar eller va vi nu gör så brukar ja tänka att ja vill stoppa tiden för ja vill fortsätta ha de såhär bra vill inte att de här bara ska bli 3 månaders kibbutzliv o sen inge mer. Men de kommer de ju bli men ja vill bara stanna upp o hinna njuta ordentligt.

Nya jobbet Elcam
Tänkte berätta lite om mitt nya jobb som ja bara älskar!
Det är ju då en plast fabrik den är ganska stor men vi är bara 2 volontärer som jobbar där. Resten är members eller folk utifrån. Men vi volontärer städar bara men de e himla skönt. Visst det är inte alls som hemma men de funkar skitbra o är riktigt soft=) Fast i den här värmen blir man ju helt blöt för vi håller ju igång typ hela tiden.
Vi städar toaletter (såklart) o omklädningsrummen o cafeterian o små kök o korridorer o entréer. Skillnaden här från hemma är att dom använder Blekmedel överallt. O vi städar mkt med alkohol o med desinfektionsmedel. O de ska ja tala om varför=)
För att... i den här plastfabriken tillverkar dom små plast grejer som används på sjukhus. Vet inte vad det heter men de e sånna där små saker sitter fast i droppen, Så det ska vara kliniskt rent precis överallt! Vi byter soppåsarna flera ggr om dagen vi städar toaletterna två ggr/dan o vi torkar alla dörrar+handtag med alkohol! o i omklädningsrummet så har dom spec mattor av typ klister eller nått som dom måste trampa på innan dom går in i fabriken så dom byter vi flera ggr om dan. Dom är skitnoga med att det ska vara rent o dom byter kläder typ 100 ggr/dan o har på sig mössor o skoöverdrag, O tom skägg-skydd?:S ja de ska iaf vara rent!
Inte för de här kanske va så intressant o läsa men nu vet ni haha

Hoppas att jag får vara kvar där nu, OM dom skulle skicka tillbaka mig till Apple Packing så säger ja att om dom inte flyttar mej så lämnar ja kibbutzen. Skulle aldrig falla mig in o stå i Apple Packing dom sista 6 veckorna. Never!!

Nu känns det som folk som kom samtidigt som mej börjar lämna kibbutzen... tråkigt är de... Jag skulle inte vilja lämna de här nu för ja känner verkligen att ja är inte klar här. Det har gått så snabbt känns som jag har varit borta hur länge som helst hemifrån men samtidigt känns det som jag har varit här i max 3 veckor! Men det är härligt=)
Nu i helgen ska vi iaf till Haifa så de kommer gå snabbt. Nästa vecka jobbar jag mån-fre men fredag är en kortdag jobbar kanske till 11-12. Sen veckan efter det så ska jag, Lovisa o Rebecca försöka ta nån eller några 799 (days off, jag har 4 st nu som ja får ta när ja vill) o åka iväg o Campa vid Genesarets sjö kanske för 2 dagar. SEN veckan efter det så ska vi alla volontärer åka på en 3-dagars trip! Till bla döda havet:D
Och SEN... Så är de JUNI! Och DÅ är de bara 2 veckor tills mina underbara kommer!!!!
Det kommer gå så himla snabbt nu känns det som. Jag har faktiskt gjort en egen liten minikalender haha skrivit upp alla dagar med våra planeringar o massa annat skoj, kryssar för varje ruta när dagen är slut. Nu ni nu jävlar går de undan!=)

Ja ska allt ta kort på min vackra kalender så ska ni få se min planering :P

Okey nu vart det lite mkt.. Om ja vore er skulle ja inte orka läsa allting brukar hoppa över o läsa när det är mkt på andra bloggar.. haha Så nu ska jag gå ut o sola o bara vara.
Hade gott!! Pussss <3


Usch,de här kortet tog precis innan ja åkte. jag ska aldrig mer tillåta mig själv att bli sådär blek igen. hihi:)

Galadriel

Ïnte ska jag väl behöva behöva åka till Sverige o hämta hem henne?????
Saknar henne så sjukt mkt, Hon är och förblir min bebis.
Hon är som mitt barn o jag tänker på henne varje dag.
Jag vill att hon ska ha det så bra som möjligt eller jag vill att hon ska ha det bäst!
Jag vill veta hur det går, jag vill se bilder, massor av bilder...


Tog dom här två bilderna av Lovisa på hennes blogg. Hoppas de var ok:$ :)
Nikonda.blogg.se



Med Finona har jag en sån där riktigt bra känsla med. Men saknar henne oxå såklart. <3

Hugo pratade jag med häromdan, han mår bra men han saknar mig:)

6 veckor kvar tills jag äntligen får prata av mig med världens bästa, vi har sååå mkt o ta igen=) <333

Hello

Har precis slutat jobbet, kl är halv tre! Härligt=)
Och nu ska jag göra samma som igår, ta mej en gå/jogging tur, de trodde ni inte va;) Men jag kan faktiskt jogga, jag har ju två ben som de flesta på den här planeten har.. Det var så himla skönt! Sen tar jag en snabbdusch o sen ut o sova/sola. Gött=)
Just nu hade jag inge mer på hjärtat men jag kanske skriver mer ikväll, har lite planer inför helgen som ja ska berätta om=)

Hade så bra sålänge!
Puss <3

Shalom

Okey dags för en liten update känner jag=)
Jag trivs skitbra på nya jobbet går som på räls!!
Jag hittade en våg på jobbet häromdagen o jag har gått upp 2 KG!! Inte bra inte bra.. Så nu ska jag köra på hårdbantning! (skoja bara mamma) Ne men ja ska gå en långpromenix varje dag o äta sallad till lunch. Kommer bli bra så jag är Fit for fight till sommarn! Men de blir en enkel match;)
Den här sommaren har jag stoooora planer med världens bästa Pau! <3 Vi ska göra den här sommaren till den bästa=)
Längtar så fruktansvärt mkt tills dom kommer ner hit till mej vi ska ha sååå kul tillsammans=)

Dagarna rullar ju på rätt bra så de går nog snabbt=)

Valborgen som jag skrev i förra inlägget var superbra. Har lite bilder ni ska få se.
Alltså jag vet inte vad jag ska skriva mer..
Jag har skickat ett brev till oroliga lilla farmor där hemma. O du behöver inte vara orolig för ja mår jättebra=)
brevet kommer nog nästa vecka=)

Jag har även lite planer för hösten, kommer bli superbra tror jag=) Avslöjar ingenting förns det är klart=)

Har pratat med mamma på skype och även lilla hugo. Gud vad jag saknar min lilla plutt jag kommer krama ihjäl honom när ja kommer hem<3

Ne nu kommer lite bilder här har inte så mkt mer FAKTA att ge er. Haha Fakta, inte många som förstår men ja kan inte låta bli o skratta. "de finns liksom inge fakta i de vi säger" hahahah
Hade bra alla ni där hemma, tänker på er o saknar er. PUSS<3


Drinkar på G. Linn, Linda o Marcos =)

Leker, alla har ett barn inom sig=) Men här misslyckades vi totalt med uppgiften...

Nytt försök- den här gången klarade vi de efter ett antal fall... =)


Alla svenskar hade band i håret för att visa att vi är from Sweeedeen =)

Min vackra Älg. Vad skulle en swedish pubnight vara utan en svenne älg? Ja gillarn iaf ;)

Orkar inte ladda upp flera bilder tar sån tid. NU blire Dusch!

Valborg, Swedish night in Baram

Jag orkar egentligen inte skriva så mkt, får bli ett längre inlägg imorgon.
Det har varit väldigt tråkigt här utan Umbrella-Ella.. Och det kommer bli tråkigt imorgon för vi städade alltid members på söndagar men det går ja får städa lite åt henne;)
Vi har ju då firat Valborg här.
Var väldigt roligt. Lätt min bästa valborg ja haft.
Så himla svenskt oxå, Jordgubbstårta, svenska lekar, svensk musik, svenskt VÄDER. Bu för det..
Men det vart så lyckat.
Idag mådde ja precis som jag förtjänade.. Inte så farligt med andra ord=)
Nee ja orkar inte skriva mer nu får bli mer imorgon har ju suttit hur länge som helst o laddat upp bilder på fb känner mej nästan fyrkantig i ansiktet nu..

gonattttt<3



Nathalie, Jag, Vivianne =)
RSS 2.0