Frukttårta

 
 
 
Eftersom Duane fyller 20 år idag så fick jag äran att göra en tårta.
 
Frukttårta
 
Grädde
Jordgubbsfromage
Vaniljkräm
Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Persika
Kiwi
Granatäpple
Physalis
Hackade hasselnötter
Chokladbitar
Mums!
 
hoppas ni får en bra valborg!
kram!
 
 
 
 
 
 
 

29 April

Dåliga dagar.. 
Som ni kanske märker har det inte blivit nått skrivande de senaste dagarna.
Fredagen var ju väldigt bra o sen lördagen var bara skit, söndagen var skit o idag har varit lite halvskit..
men tänkte titta in och säga hej iallafall, jag lever:)
 
Det kan ju vara bra o skriva av sig även när man har dåliga dagar, men jag har verkligen inte haft någon lust. Allt har bara varit dåligt, värdelöst.. Har inte orkat brytt mig.. Om nått faktiskt, har ingen lust o svara i telefon.. Så ni som ringt får ursäkta, har bara inte orkat. 
Det är skitjobbigt det här.. När man inte orkar bry sig om nått. Man vill så gärna göra saker men det tar emot och man försöker verkligen men när man gör det om och om igen och måste sluta pga att det gör så himla ont så ger man liksom upp tillslut.
 
Får ju panik med det här kring D-Light.. kan knappt åka upp o titta på henne för jag vill så gärna göra något med henne, hjälpa henne, spola benen på henne, borsta henne ordentligt. Jag VILL, men kan inte o det är såå jävla frustrerande!!!!!! Jag bara står där o tittar på henne och kan inte göra nånting.. Det är ju synd om henne. Hon bara går in och ut i hagen varje dag, en månad har gått på onsdag. Då var det en månad sen jag red. Hon är 11 år och det är inte meningen att hon ska stå där bara.
Det ända som håller mig från att skicka iväg henne NU är pengarna, jag har ju inga guldbrallor på mig direkt.
Just nu väntar jag på pengar från sveda och värk men jag har ju ingen aning om när jag får dom.. Men alla dom pengarna ska gå till Dlight, även pengarna jag får tillbaka från skatten, vilket inte var så mycket men ett par tusenlappar iallafall.
 
Jaa.. En dag i taget...
 
Kram på er.
 

Freeeedaaag!!

Haft en riktigt bra dag än så länge!
började med fika på jobbet med alla mina godingar, Annika stod för fikat idag o de smakade riktigt bra, som alltid när hon bakar:) Glömde tacka så mycket, så tack för fikat fina du!<3
Sen vid 11 åkte jag och mina två småsyskon till Örebro, låter lite roligt o säga småsyskon, de är ju inte små men de är mina små:) det var iallafall väldigt trevligt att umgås bara vi tycker jag. Sabina och jag var med Duane när han skulle köpa lite kläder, klart han vill ha med oss liksom, vi har ju såå bra smak;) 
Lite senare mötte vi upp Jonas som kom från GMU:n, vi satte oss en stund o fika lite innan vi gick vidare. 
Självklart skulle jag också få shoppa loss lite, tröstshoppa kan vi säga eftersom jag inte kunde följa med till Ullared.
 
Igår var jag iväg och tog stygnen, så skönt att bli av med dom, det kliade ju så. Det kliar ju fortfarande men inte lika mycket. Såret såg fint ut fast den hade inte riktigt läkt ihop högst upp så det ska vi hålla koll på så att det inte spricker upp. Så jag ska använda kirurgtejp o 2 månader framåt, Jag kommer ju säkert använda det i ett halvår framåt.. Jag är ju så fjompig o dessutom mår jag illa bara av tanken att jag har ett stort äckligt sår på ryggen.. Blä..
Jag har ju två "bölder" på var sida om ryggraden också, har trott att det har varit muskelknutar eller nått men jag frågade om det o de är alldeles för stora och hårda för o vara muskelknutar, så hon trodde att det var skruvarna som man kände, inge farligt.. Tror jag.
Passade även på o fråga om sjukgymnast och de har inte fått någon remiss om att jag ska dit, så sjukgymnasten ringde upp mig och sa att jag antagligen inte skulle dit. Men jag tog en tid ändå, så nästa vecka ska jag dit så får jag prata med henne mer.
 
Men brukar man inte få gå hos sjukgymnast efter nått sånt här? Någon som vet? Jag kan väl tycka att det vore bra.. Iallafall så jag vet hur jag ska träna litegrann nu i början. Jag vet ju liksom ingenting, bara att jag har fri mobilisering efter förmåga och att jag ska på återbesök i Uppsala om 3 månader.
 
Jaja, nu ska jag vila en stund och kolla lite hästsport från Göteborg, Heja Roffe!!!
 
kramiis!!
 
 

När det har hänt, är det redan försent...

Gud vad jag saknar att rida! ååhh det vore sååå kul. Fasen de lär inte bli av på ett tag, men så fort jag kan så kommer ja hoppa upp. Även om det bara blir ett par minuter i skritt så måste ja få sitta i sadeln igen:) Innan dess ska jag lägga pengar på en riktigt bra och skön säkerhetsväst. ALDRIG MER rida utan väst.
Även om västen antagligen inte hade räddat mitt rygg vi fallet så är det inte värt att rida utan.
 
Jag har ju själv varit där, "nej men det händer inte mig" "nej men det gör inget om jag ramlar av, jag VET att det kan göra ont" "det är så obehagligt med väst" "den är bara ivägen" "jag ramlar nästan aldrig av" " nej men herregud min häst är JÄTTEsnäll" "Det är min kropp, jag gör som jag vill" "det är så dyrt med väst, jag köper hellre ett nytt vintertäcke"
eller..
hjälm ska vi ju inte ens tala om. För mig spelar det ingen roll om man "bara" ska hoppa upp o "känna" lite på hästen. Rider man utan hjälm så kanske man inte har så mycket viktigt innanför pannbenet o skydda.
I-D-I-O-T-I-S-K-T. Fast det är bara min åsikt:) syftar INTE på någon speciell, pratar rent allmänt.
Blir lika förbannad varje gång jag ser en bild, eller en film eller nått där folk inte använder hjälm när man sitter på en häst. Men som sagt det är bara vad jag tycker, smaken är som baken-delad.
 
När man väl ligger där i väntan på ambulans så är man inte så cool längre, man kan inte spola tillbaka tiden och förutse vad som kommer att hända.
Min häst gjorde inte ens något så speciellt när jag ramlade av, de var inte så att vi kom i full galopp o krascha rätt in i ett hinder. Vi kom skrittandes och hon var såå himla lugn och jätteduktigt, allting gick jättebra, de var jättefint väder ute, inge blåsigt eller nånting, allting kändes så lugnt liksom. Sen på en halvsekund så ändrades allt och plötsligt låg man lam på marken och försökte nypa efter luft, och tänkte bara jag vill inte dö. Höra hästen galoppera iväg på grusvägen men kunde inte ens lyfta huvudet för att kolla. Försökte få upp telefonen o ville ringa till mamma innan jag slutade andas, fick inte upp det där förbannade knapplåset, paniken steg och jag hörde bara en röst som skrek "ring efter ambulans". I Samma sekund jag slog i backen kändes det som ryggen knäcktes av som en lite kvist, låg konstigt på sidan och tröjan hade åkt upp så att liten del av huden nuddade snön, iskallt. Frös som ja vet inte vad, kanske var chocken eller så var de bara jävligt kallt.
Dom här snälla människorna som hjälpte mig fick tag på mamma så hon var på plats snabbt, snabbare än ambulansen.
 
Det tog kanske inte så lång tid för ambulansen o komma men det kändes som en evighet. Och det ända jag ville ha var smärtstillande, kan inte ens beskriva känslan. Eller jo, tänk er att bryta ryggen, precis så kändes det.
Ambulansmännen hade väl bara morfin som smärtlindring och det tål ju inte jag så det vart inget med det.
Innan jag lyftes in i ambulansen så hörde jag en röst att dlight var okej och var ute i hagen igen. Men om jag ska vara helt ärlig, (det här kommer att låta själviskt för det var ju inte diddis fel) så brydde jag mig inte om hon var okej eller inte. Jag älskar ju fortfarande min häst otroligt mycket och skulle aldrig vilja att hon kom till skada. Men om inte jag är okej så kan ju inte jag ta hand om henne. Nu vet jag att hon är i väldigt goda händer uppe i stallet med Linn men just för den stunden när smärtan var som värst och när jag inte ens visste om jag skulle sluta andas eller inte så brydde jag mig inte om Dlight. (Tur att hon inte kan läsa det här va) då skulle jag ha en väldigt sur dam ett tag framöver:)
 
Iallafall jag var vaken hela tiden och tuppade inte av nån gång, men allt tog ju sååå himla lång tid!! Det kändes som vi hade åkt en evighet och jag tänkte att snart måste vi väl vara framme så jag kan få den där förbannade smärtlindringen, men nej då var vi vid golfbanan.. Men lägg neeeer, KÖR förihelvetee!!
De verkade inte ta mig på allvar i ambulansen när jag talade om att jag hade ONT, Väldigt väldigt ONT. Bara för att man inte tjuter som ett litet barn betyder det inte att man inte har ont!
 
In på akutmottagningen där mamma och alla väntade ( ja de var där låångt före ambulansen) fick fortfarande ingen smärtlindring, in kom läkaren och 75 andra sköterskor o de vände på mig på mig på sidan och in tryckte han med fingrarna hela vägen från nacken ner längs ryggraden till svanken, "har du ont här? har du ont här?"
JAAAA jag har ont där!!! Fortfarande ingen smärtlindring... In på röntgen, fortfarande ingen smärtlindring... In på nytt rum och klippte av alla kläder, fortfarande ingen smärtlindring... Men tillslut fick jag smärtlindring, voltaren.. Men lägg av.... Tillslut fick jag annan smärtlindring efter att de i princip hade idiotförklarat mamma om hur hon kunde veta att jag var allergisk mot morfin.. I Uppsala så visade det sig att jag var allergisk mot morfin trots allt.
 
Efter jag fick smärtlindring så gick det hyffsat snabbt framåt, eller så var det bara så att minuten inte kändes så lång längre:)
 
Nu ska jag inte skriva så mycket mer blir ju rätt jobbigt för dom som verkigen läser allting:)
Men man kanske ska tänka till en extra gång innan man hoppar upp på hästen utan hjälm eller väst, är det verkligen värt det? Det är synd att jag var tvungen att slå mig riktigt illa innan jag fattade att det kanske inte vore så dumt med väst. Jag vet att de flesta rider utan väst och tyvärr så kommer man nog inte börja använda det flitigare förens man har slagit sig ordentligt.
Men det mer självklara- hjälm. Är det verkligen värt det?
 
Godnatt.
 
 

24 April

Idag är en lite bättre dag:)
Har precis ätit massa chips och kollat på miljonjakten. Jag skulle också vilja bli miljonär.
Eftersom jag inte har något liv (!) så brukar jag tänka vilken väska jag skulle ha tagit om jag skulle ha varit där och spelat. Ikväll skulle jag ha tagit väska 24 och det var väl tur att det inte var jag som stod där för i väska 24 var det bara 2000 kr.  Eller var det 200? Jaja hon som valde ikväll valde iallafall en väska med 5 miljoner i, inte för hon fick den summan men ändå.
 
Annars idag då förutom att ha drömt sig bort om att stå i tvrutan så har jag, diskat... Varit till kronhallen och handlat... Rensat lite i min garderob, fick lite hjälp av mamma. Det är ju inte ofta man rensar i garderoben! Om man inte heter Sabina Irvin då:)
Men nu fick ja iväg lite kläder som jag inte ha använt på länge.. Jag ger ju hellre bort kläder till folk som verkligen behöver dom istället för att dom ligger i min garderob o bara tar plats.
Så nu kan jag köpa massa nya kläder istället!:D
nej då, men åker nog in med lillebror till Örebro på fredag, och kanske lillasyster med:)
Måste bara få komma ut lite, jag kan ta den smällen som kommer efteråt när jag har ansträngt mig lite för mycket.
Det är värt de. Vafan de finns väl rullstol ja kan låna om ja inte orkar gå;)
 
 
håller på o skriver ett litet inlägg om själva olyckan och lite tankar och sånt som dykt upp, det måste UT ur mitt huvud:) Som lite terapi:) För min skull iallafall, Om ett år vill jag läsa det och se hur det känns och vart jag står då. Ett år senare liksom...
 
Imorn åker stygnen!!!!! 3 veckor sedan operationen,tiden bara flyger förbi:)
 
 
Kram kram!!

Ont som fan

Dålig dag idag.. Eller nej dålig kväll..
Dagen har varit okey, har duschat själv helt utan hjälp, yeay tummen upp!
Har också gått en promenad, och varit uppe till stallet för lillkillen hade smitit ut så vi fixade staketet, igen.
 
Men kvällen har varit baj.. Är irriterad, sur, har ont som i helvete. Trött på att inte göra något, trött på att ha ont hela jävla tiden, trött på att vara handikappad, trött på allt. Pissiga skitliv.
Mmm fruktansvärt irriterad och sur på allting, allting är så jobbigt just nu, irriterad på att det är så varmt inne och jag svettas som en gris men måste ändå ha täcket på mig för annars fryser jag, så då blir jag irriterad på mig själv för att jag blir irriterad för att jag envisas med att ha täcket på mig. Ja ni ser, vilka jävla problem..
 
Förbannade jävla skit, det är vår nu och det ska vara en härlig tid, en tid man ser framemot för det börjar bli mjukt i backen och man äntligen kan börja trava på grusvägarna, hästarna kan börja gå utan täcke och man kan äntligen städa utanför stallet, kratta och göra fint med lite blommor och så.
Men nej, självklart inte för då ligger man här inne som en lam jävla platt påkörd ekorre typ.
Usch!!!!!
 
Saknar Jonas med, som inte kommer hem förns på fredag. Känns långt dit.
 
Usch vad jag är negativ.. Känns lite bättre nu.
Gonatt
 
 

Motivation..

Till att ta sig framåt i livet..
 
Jag försöker sätta upp små mål som kan hjälpa mig framåt, just nu i min situation gäller det bara små vanliga saker, men dom betyder mycket för MIG och hjälper mig framåt hela tiden. För en frisk männsika så är detta självklara saker, men sen när jag blir frisk så kan jag öka min mål till större saker och kanske inte lika ofta.
 
Nu till ex så tänker jag att varje dag jag vaknar är en ny dag som jag ska klara nånting jag inte klarade igår, vi kan ta som exempel den där byrån inne i min garderob, det finns 3 lådor, första lådan har jag trosor, andra har jag strumpor och i tredje har jag bh:ar. När jag kom hem från sjukan kunde jag inte öppna någon av dom, men en dag kunde jag öppna den översta själv, nästa dag gav jag mig fan på att jag skulle öppna den andra lådan, sen fick det gå några dagar och då kämpade jag med o komma ner och öppna den tredje lådan.
Igår gjorde jag massa saker jag inte trodde jag skulle klara. Idag har jag gått lite snabbare än jag har kunnat tidigare, ökade farten lite grann under en kortare sträcka, det kändes i ryggen, men det kändes mer i hjärtat när jag insåg att jag faktiskt nästan kunde gå i normalt tempo utan att dö typ haha.
 
Det får ju ta den tid det tar och man får ju vara försiktig så att man inte gör mer skada än nytta, men för mig hjälper ett litet litet mål varje dag, någonting som gör att man känner "YES!" Woohooooo!!
 
Sen när jag kan klara av alla de här små vardags sysslorna så kanske jag inte har ett nytt litet mål varje dag utan då kanske jag har ett mål på en vecka.
Göra nånting som man inte trodde att man kunde, eller göra nånting för en själv, eller varför inte en god gärning för någon annan?
Man väljer sin egen väg och jag väljer att ta mig framåt, och jag kommer ha mina up and downs men det gör inget och det gör inget att göra misstag för då lär vi oss.
Vi lever ju här och nu och borde ta vara på det.
 

Helgen

Har haft en toppen helg verkligen!
I lördag var vi hemma hos Jonas med hans släkt och åt mat o fikade lite. Jätteglad att jag följde med för det var väldigt trevligt:) Kul att se lite folk o inte känna sig så ensam:) Dock så ställer ju ryggen till det litegrann, vill ju helst vara så lite handikappad som möjligt.. har lite svårt o både sitta och stå längre stunder.. Men jag tog bra med värktabletter så jag skulle klara mig hyffsat iallafall..
 
Igår vart också en sån där dag då jag kanske gjorde lite väl mycket.. Får nog ta det lite lugnare ett tag framöver:)
Jag vill ju verkligen mer än jag kanske klarar av, men när man går runt och har så himla ont hela tiden så tar det så mycket på krafterna, man har ingen energi kvar i kroppen även om man kanske inte har gjort så mycket.
Det är skitjobbigt!! Att känna sig svag och klen konstant är sååå frustrerande, huvudet vill men kroppen orkar inte.
 
Igår kväll åkte jag och Sabina till stallet o jag ville verkligen borsta lite på Diddi, och så fick det bli! Hon var så himla snäll och stod som en liten ängel i boxen, det var så härligt o borsta på henne igen:')
 
Jag gick faktiskt in med henne från hagen också, kryckan i ena handen o grimskaftet i andra. Ja jag vet kanske inte det smartaste men det kändes som att hon förstod på nått sätt att hon var tvungen o hålla sig lugn, hon gick inte före mig en enda gång och tog ett steg i taget, de är mattes bebis de<3
 
Att få borsta lite på mina fina gjorde hela min kväll, och att få umgås med Jonas gjorde hela min helg:)
 
Nu ska jag och Hugo knata bort till mormor och äta lite lunch:)
Kanske blir lite mer bloggande senare, måste vila upp mig lite efter allting först.
 

Impossible is just a word

exakt!
Om en liten stund ska jag åka hem till Jonas och äta och jag gav mig fan på att jag skulle ha jeans på mig idag.
Är trött på mjukisbyxor nu..
Mina jeans ligger fint vikta längst ner i garderoben, först var det ju ett helvete o få fram dom, speciellt om man inte nöjer sig o ta dom som ligger överst, tur jag har min griptång till hjälp<3
Sen o få på sig dom var ju inte det enklaste, men det gick! Efter lite svett och svordomar så sitter dom nu på plats;) Härligt! 
 
Så nu känner jag mig nästan som ny! När man har gått i slappa kläder i flera veckor så känns det riktigt fräscht att vara nyduschad och ha på sig jeans!
Har även ett par nya skor som SKA på idag, det blir kämpigt får lägga mig i sängen o dra på dom som jag gör med strumporna:)
Härlig dag!! Solen skiner och dagen bara väntar på att bli fångad! Alla på jobbet är i Ullared o shoppar loss, önskar att jag hade varit där men Sabina ska köpa med ett nytt regntäcke till Dlight iallafall så då behöver jag inte lägga flera hundralappar jag egentligen inte har till ett dyrt täcke. Ullared täcken funkar fint om ni frågar mig, är jättenöjd med alla jag köpt därifrån, och så behöver man inte gråta blod om det går sönder om det ändå inte kostade så mycket.
 
Nu ska ju alla kronor som blir över sparas så jag kan skicka iväg Dlight på tillridning. Mycket pengar men jag kan leva snålt för jag vet att det kommer att löna sig i slutändan.
 
Nu ska jag se om jag kan göra något med mitt trollhår som spretar åt alla håll innan jag åker.
 
Hade gott!!
 

Ny header

Slängde in en ny header lite snabbt, bättre än de där tråkiga blommorna eller vad det nu var.
Sitter ju o skriver från min ipad så har ingen datorn, på ipaden ser den bra ut med storlek och så, ni som ser från dator, ser det okej ut?:)
Annars får jag försöka fixa till det när jag kommer till en dator:)
 
Annars idag då? Jo var nere och åt frukost på jobbet med alla goa hambosar, jättekul att se dom lite!
Imorgon är det resa till ullared med jobbet, tyvärr kan jag ju inte följa med, har klurat endel ochförsökt hitta nått bra sätt o kunna följa med, bussresan skulle nog inte vara några problem då jag skulle kunnat ligga ner längst bak i bussen. Men sen o gå runt där inne... Tror inte jag fixar det, även om jag jätte jätte gärna vill följa med, så skulle det nog bli för stor belastning för kroppen. Finns ju rullstolar men pallar inte o sitta ner så länge så tyvärr får det bli en annan gång.
 
Till sommaren kanske vi tar en resa neråt och hyr en mysig stuga i närheten, en liten mini semester med massor av shopping:) 
 
Har precis haft besök av Bettan, väldigt trevligt o kunna tjata av sig en stund:) Fick en jättefin present också, tack så mycket!<3
 
Jag har ju alltid varit en liten bloggnörd som läser runt på många olika bloggar, nu har det ju blivit mer när jag inte gör något om dagarna. Jag har två favoritbloggar, Darios.se och Linnolsson.se. Självklart är det stora innehållet häst i bloggarna;) Men båda tjejerna som driver bloggarna verkar så himla härliga och så drivna, den ena tjejen som driver Darios.se har precis lanserat en egen kollektion med supersnygga ridkläder och lite grejer till häst, hon har även släppt en bok som jag ska beställa, den verkar skitbra! Den andra tjejen som driver Linnolsson.se är så himla positiv och man blir så glad när man läser hennes blogg, sjukt driven och älskar livet! Båda tävlar och tränar hoppning och man får följa deras liv och mycket som händer i deras vardag. Blir så himla taggad till att se allt från den positiva sidan. Dom inspirerar mig verkligen till att fortsätta kämpa och nå de målen man vill med livet.
Konstigt att man kan tycka om främmande människor man inte alls känner eller har träffat..
 
Dessutom är de med i bloggkampen där de båda har en varsin känd hoppryttare som coach, de tävlar alltså mot varandra och finalen går i Scandinavium nästa helg. Det släpps ett nytt avsnitt varje dag på bloggkampen.nu så kan man gå in och rösta på vilket lag man håller på;)
 
Nu ska jag vila en stund innan mamma kommer:)
 
Ha en bra dag! 
 
Kram från en liten bloggnörd!
 
 

14 dagar senare

Idag har det gått två veckor sedan jag opererade mig, helt sjukt hur snabbt tiden går.
Det går inte en dag utan att jag tänker att jag hade sån jäkla tur att jag inte sitter i rullstol.
När t om läkaren inne på sjukhuset i uppsala talar om för mig att jag hade änglavakt som inte har blivit förlamad, ja då ska man inte klaga på livet.
Jag trodde nog inte att jag skulle kunna klara allt det jag klarar idag på så kort tid.
Jag kommer ihåg när de tog ut katetern och jag skulle gå upp och kissa första gången, jag fick ju såklart hjälp av två sköterskor och ett gåbord för o kunna ställa mig upp, sen fick de köra in mig till toaletten. Innan jag ens hade kommit halvvägs var jag helt vit i ansiktet och när jag var påväg tillbaka till sängen så var jag som avsvimmad fast jag hörde vad dom sa och såg jämt lite suddigt. De är ju så snälla o fråga hela tiden "Cindy, Cindy är du med oss, Cindy" ja va ju inte med dom haha, totalt utslagen o svettades som en gris!
 
Minns också att jag ringde till mamma o bara grät o grät o kände att fan jag fixar inte det här, ville aldrig mer gå upp ur sängen. Nää fyy de vill jag inte vara med om igen! Det känns som en evighet sen men var bara 10 dagar sen.
Och nu ligger jag här hemma, kan ta mig upp o ner ur sängen själv, kan fixa frukost själv, kan gå upp o ner för trapporna, tar ju en stund men blir bara bättre och bättre! Helt otroligt!! Fortsätter jag i den här takten så kan jag ju vara med o springa vårruset i maj som det var tänkt!:D
 
Om en vecka ska jag ta bort stygnen på ryggen också, eller det är ju inte stygn, kommer inte ihåg vad det heter men ser ut som dom ar häftat ihop såret på mig.. Jag är faktiskt lite nervös för det, känns som det kommer göra så jäkla ont, o sen är jag så rädd för att såret ska gå upp när jag senare kan luta mig framåt, är ju fortfarande som en planka i ryggen så det är ju inget jag behöver bekymra mig om än:)
 
Hoppas ni har haft en bra dag!
Juste, mamma och Annelie ni behöver inte vara oroliga, jag skoja om vårruset, jaaa jag ska ta det lugnt:)
 
Kram
 
Bild från sjukan i Uppsala! Lite hög på smärtlindringen kanske o skulle förklara hur jag ramlade av, Sabina har även film också, men den stannar i hennes telefon!
 

18 April 2013

Längtar till imorgon!!
 
Känns som jag inte har träffat min Jonas på hur länge som helst men imorgon kommer han äntligen hem!!
Tyvärr åker han på söndag igen, men det känns långt bort!:) nu vill jag bara ha en helg med min kärlek med massa    mys<3 
 
 
 
 
 
 
Sista bilden är tagen sista dagen vi var i Thailand. Där var vi högst upp i Thailands högsta byggnad, 320 meter upp:) Hade precis ätit en otroligt god buffe två våningar ner, Lyx!
Baiyoke Sky heter byggnaden om jag inte har helt fel :)

17 april 2013

Åh vilken händelserik dag jag har haft!!
Det är faktiskt sant:) Här ligger man inte bara i sängen hela dagen inte!
 
Fick ett mejl på fb om från en tjej som hade ridit förbi hagen där D o gänget står, staketet hängde visst väldigt.
Så Sabina och jag åkte upp, Ågren var redan där och tryckte ner stolpen ordentligt, inte så konstigt nu när det blivit så mjukt i backen så satt de väl ganska tokigt, dessutom var lille Köttbullen på rymmen, hehe:)
Ågren hade fått tag i honom och Sabina tog med honom in i stallet och satte på honom grimman ifall han skulle smita igen. Vi letade upp lite extra tråd så vi skulle dra en lägre tråd där det var så högt. 
 
Sabina hann bara släppa honom så stack han ut igen, hahaha! Hon var ju rätt irriterad men jag kunde inte hålla mig, han var så full i bus o såg så lycklig ut när man galopperade iväg på grusvägen, lilla sötisen! Jag kan ju inte direkt springa och går ju inte så snabbt heller så Sabina fick springa efter honom, stackars fick ju inte tag på han. Han ville väl vara ute o springa lite, vem vill stå i en lerig hage hela dagen?
 
Tillslut kunde jag inte bara stå där o se dum ut så gick in i stallet o hämta lite pellets och krånglade mig in i bilen (inte bra för ryggen) o körde bort o gav henne fodret. Haha lillskiten bara galopperade förbi bilen mot ett par andra hästar som står i närheten av vårat stall. Men ja körde dit o klev ut o ropade på honom me lite bebisröst, han kom faktiskt direkt då, de går ju inte o bli arg på han, han är ju såå söt!! Ville ju bara utforska världen lite:)
 
Han fick gå tillbaka till stallet o stå inne medans vi fixade tråden. Han såg inte så glad ut när han insåg senare att han inte kom ut från hagen nått mer. Haha goding!
Ja det gjorde min dag faktiskt, en liten stund med hästarna, men nästa gång får jag nog ta en extra värktablett innan jag åker iväg för fyfan va ont jag fick. Det stör mig att jag inte ens kan vara ute en liten jävla stund förns det gör så ont så man blir illamående.
 
Förutom det så har jag faktiskt diskat idag!! Bra va?:D 
Vart dock väldigt lite disk o dom allra sista besticken var jag tvungen att plåga mig igenom innan jag kunde gå o lägga mig. Men det här är stort!! Det här är framsteg ska ni veta!! Känns otroligt bra!
 
God natt o hoppas ni har haft en bra dag!! Om inte, så gör morgondagen bättre:)
 
Kram!!
 
 

D-Light

Tankarna snurrar kring D-Light och hennes kommande månader.
Eftersom mina planer gick upp i rök på en hundardels sekund så får man försöka göra det bästa av saken.
 
Under vintern som har varit har Dlight och jag fått rätt mycket hinder som stått ivägen för oss men 1 månad innan olyckan så började det gå åt rätt håll igen, efter regn kommer sol:)
Vi började komma igång igen och jag började longera och tömköra henne för att hon skulle få ur sig det mesta av hennes överskottsenergi.
Sen började vi skritta ut och efter ett par veckor provade vi lite trav och la in ett par galoppsprång mest för att hon skulle tycka det var roligt, nu pratar vi kanske 3-4-5 språng inga långa sträckor alltså. Hon sprudlade av glädje och jag fick smaka på ett par rejäla glädje skutt och även leran en gång haha, fast det var när jag skulle komma upp på henne. Dlight vill ju inte jättegärna ståstill när jag ska hoppa upp, står på stället o bara snurrar och sen när jag väl slänger mig upp drar hon gärna iväg o bockar ett par gånger. 
 
tänkte först att hon kanske har ont nånstans men har inte hittat något och sadel är kollad och den ligger bra, men så hade jag ute en tjej som hjälpte mig lite, Jag vet att många kanske inte tror på sånt här men jag gör det och man måste nog själv vara med och uppleva det innan man kan säga sitt. Hade iallafall ute ett medium till henne, hon sa väldigt mycket, kan inte rabbla upp allt men just det här med uppsittning var väldigt intressant.
 
Hon sa att Dlight inte är van vid pallen, hon är van att man hoppat upp direkt från backen. Så hon tyckte det var lite konstigt när jag kommer med pallen och ställer mig på den, då protesterar hon.
Nästa dag provade jag utan pallen, gissa hur det gick?
Då var det problemet löst, som jag har krånglat med i flera flera månader.
 
Nej nu ska jag inte komma ifrån ämnet.
Min plan iaf var att vi skulle komma igång nu under våren och hitta varann lite mer, sen till slutet av sommaren vara med på någon liten tävling, det gick ju så bra och vi var på G både hon och jag. Så händer det här!!
 
Så nu då, Dlight kan ju inte bara stå i hagen, hon måste få komma ut o röra på sig. Hon blir 11 iår men utbildningsmässigt är hon 4 år, så motion och utbildning är det hon behöver och det finns ingen i närheten som jag skulle lämna över henne till, alltså om hon skulle stå kvar i samma stall. Det finns ju många duktiga ryttare runtom men de har sina egna hästar och jag skulle nog ändå inte låta dom ta Dlight. Och om jag ska upp på henne igen så ska hon ha lite mer rutin i sig, just nu är hon helt fel häst (ridmässigt) för mig, sen när jag kan rida igen när nu det blir så kan hon inte ha stått alla dessa månader, det skulle bli så fel. Dessutom med min rädsla för att åka av och hennes osäkerhet skulle bara göra saken värre.
 
Så jag har nog bestämt mig för att skicka min kära pärla på tillridning, där får hon den utbildning hon behöver, den utbildning jag inte kan ge henne just nu. Ett plus vore ett ställe som inte ligger jättelångt bort, jag vet ju många bra som det talas om men då blir priset genast mycket högre.
Kommer vara mycket noggrann med vart hon hamnar, finns mycket otäcka ställen därute som inte behandlar hästarna bra, bra proffesionella personer med meriter. Ska jag lägga flera tusen kronor i månaden på att skicka iväg min häst till ett annat stall så ska jag vara petig.. Det är ju min älskling det handlar om och hon är värd bästa möjliga vård som jag inte kan ge henne nu, och det suger!!
Har ni något tips på bra ställen???
 
Under tiden hon är borta så kommer lilla köttbullen självklart att få stå kvar, jag måste ju ha nån o mysa med:) Och Olle kan ju inte få stå sälv:)
 
När livet väljer o byta riktining så är det bästa man kan göra att acceptera den andra vägen och se möjligheterna, se framåt och blicka inte tillbaka för det gör inget gott.
 
Kram!
 

15 April 2013

Igår skrev ja ju att det kanske kommer en inlägg om tankarna kring D-Light idag, men det får jag hoppa just nu.
Var uppe till stallet för första gången sedan olyckan och det var så härligt o se mina vänner, alla tre fick ett varsitt äpple o verkade så nöjda. Det gick bra i stallet, inte speciellt känslosamt som jag trodde, pussade lite på dom och sa gonatt, det slog mej inte förns jag klev ur bilen här hemma, ååhhh fy vad jobbigt det är, vad är det som har hänt liksom? Det var inte meningen att det skulle bli såhär!! Det här var inte min plan inför sommaren, helvetes skit!
Den där lilla lilla sekunden jag small i backen gick planerna bara upp i rök, poff, borta... Skit skit skit!!!
 
Nej alltså det här känns riktigt jävla pissigt om jag ska vara ärlig, coolt att jag varit så lugn innan och så. Eller för de mesta sä är jag ju lugn om dagarna och tänker inte på allting så mycket, men sen kommer det.. de här små stunderna..
 
 
Som ni ser så ändrade jag tillbaka till den gamla bloggdesignen, velig som jag är o inte kan bestämma mig, men kommer nog se lite rörigt o så ut ett tag, eftersom jag inte har annat för mig om dagarna så ligger jag bara här o håller på o knåpar lite. Blir nog bra tillslut.
 
Idag har jag även duschat!! Haha värsta nyheten, men ja det är inte så lätt o duscha själv faktiskt, om en vecka kanske jag kan klara av det, men idag fick sabina tvätta mitt hår såå skönt, sen fick ja lite hjälp o borsta o ha i silesdroppar oså, som jag skrivit förut får jag ju inte riktigt upp armarna ordentligt... Låter ju lite väl kanske "hjälp o borsta håret" ja jag skulle faktiskt göra det själv om jag kunde!! Det är ju inte kul o vara såhär begränsad med vanliga sysslor.. Sötmormor har även diskat åt mig idag, stackars hade ju rena berget.. Hatar när det är mycket disl och stör ihjäl mig på att inte kunna diska själv..
 
Mamma var även här och städa lite åt mig, Tack<3
 
Nu ska jag gå o se om jag kan göra nån lite smörgås, ska ju inte behöva ringa efter hjälp för o göra en mackjävel...
 
Kramar!
 
Älskade sötisen!! Vahan, kallas för Köttbullen:) <3
 
 
 
Linns häst Orliks, kallas för Olle tror jag. Eller jag kallar han för Olle iaf haha:)
 
 
Och min finaste älskling D-Light <3 Snällaste hästen med ett hjärta av guld, bara lite egen vilja och en envishet som en åsna, ungefär som matte då;) Men annars väldgt känslig och speciell.
 
 
 
 

14 April 2013

Gokväll!!
Har inte mått så bra idag, vart ju som sagt lite mycket igår...
Har legat i sängen hela dagen, vilat upp mig ordentligt efter gårdagen, pappa var här förut idag och vi låg o kollade på animal planet haha, vart ju helt fast i det dom visade, skit intressant!! 
 
Fick lite trevligt sällskap av Jessica och Elvira en stund igår med, fick jäättee fina blommor med<3
 
Nu är Angelica och Sabina här hos mig, sitter o kollar tv, åt kycklingrulle förut med, åååhh så jäkla gott med skräp mat, blir ju inte allt för ofta som tur är :)
 
Har jag det rätta humöret o inte är för känslig imorgon så kommer ett litet inlägg om hästarna, eller om D-Light och  tankarna om tiden här framöver.
Har såå dåligt samvete för att jag inte kan hjälpa till uppe i stallet, VILL såååå gärna hjälpa till!! Men jag kan ju verkligen inte, vad jobbigt det är.. Blir så ledsen ibland, för vill så mycket mer än jag klarar av, jag kan ju pressa kroppen till max och sen tar det stopp där, och maxgränsen uppnådde jag igår när jag var med och kolla på innebandyn... Efteråt fick jag helt skylla mig själv, alltså summan av det hela så är maxgränsen i det här läget inge bra att uppnå... Och då gjorde jag ändå ingenting igår, hade kryckorna som hjälp när jag gick, och kudden när jag satt, men det var väl just det, för mycket sittande, för mycket stående, för mycket gående, aja baja med andra ord!
 
Så det jag kan göra i stallet är gå... Hälsa på hästarna, ja jag ringde faktiskt o skaffa en till höbal idag så då fick jag ju hjälpa till lite:D Men kan inte lyfta nånting... Har lite svårt att lyfta filten från sängen till soffan tom haha.
Så Linn i stallet är värd största fetaste guldstjärnan!!! Hon gör ALLT, fodrar,utsläpp,insläpp,mockar,fixar foder,hö,vatten, ja allt! Så Linn, tusen tusen Tack för allting, du är verkligen guldvärd, vad skulle jag göra om inte du fanns uppe i stallet?<3
 
Ska inte glömma min fantastiska syster som även ställer upp i vått och torrt! Sabina är ju ingen van "hästmänniska" men hon hjälper till såfort hon behövs, hon har tagit in och utsläpp en dag nu i helgen så att Linn skulle få lite avlastning, sen har Sabina även åkt upp och borstat mina små grisar, de är ju väldigt duktiga på att rulla i hagen nu när snön är borta och leran har kommit fram! Nu skrev jag mina men har ju bara en, lilla bullen lånar jag bara av Ditte, men han känns lite som min också hehe:) Han har allt fastnat i mitt hjärta iallafall, den lilla sötisen, så himla mysig och go och supersocial!
 
Imorgon ska jag försöka vila upp mig ordentligt på dagen så jag har orken att åka upp till stallet o säga hej senare under kvällen när de står inne, måste få pussa lite på de fyrbenta:)
Imorgon kommer ju mamma också så jag kan få hjälp o duscha.. Jättejobbigt att jag inte ens kan duscha själv!!
Kan inte få upp armarna så högt o kunna tvätta håret, och kan inte böja mig framåt nånting heller, jag är som en planka i ryggen... Önskar ingen det här jag har varit med om, att vara såhär handikappad, det är rätt bra gjort att jag inte fått panik än, har kännt ett par gånger att det har börjat krypa i mig, men kunnat få mig själv på andra tankar..
 
Nu ska jag inte skriva mer, är inte så kul o sitta o läsa en hel uppsats om typ.. Ingenting.
 
hade bra allihop, kramar!
 
Lite mindre svullen idag!!
 

Bloggdesign.....

Försöker får till det här med bloggdesignen, men går inte riktigt som jag vill...
Eller jag har ju själva designen nu som jag inte kan göra så mycket med, men det där jäklar headern alltså... Har inget ordentligt fotoredigeringsprogram på ipaden, inte heller så lätt o göra på ipaden, men då tänkte jag mig nått enkelt som en bild på D-Light och sen mitt namn bara. försöker få dit den men så är det ju det här med storlek o skit. Ena stunden ser det bra ut o andra stunden ser det verkligen tokigt ut.
 
Inte för att det är hela världen, men blir lätt så när man inte kan göra så mycket annat än o ligga i sängen:)
Ger upp för dagen och får fortsätta när jag har lust:)
Sålänge får det se tokigt ut:)
 
 
Natti!!

Trött, ont, stolt!

Har varit nästan hela dagen i valla idag och kollat på innebandyturnering.
Det var jättekul speciellt o träffa alla, men kanske vart lite för mycket började få så himla ont redan vi 15 tiden, men kunde ju inte åka hem!! Ville ju se mina hambosar spela:)
Hade såklart med mig mer smärtlindring som jag tog men gav inte speciellt mycket hjälp de sista timmarna, nu har jag en utbuktnad på ryggen ( stor svullnad ). Jaja, jag var där iaf och såg varenda match de spelade, de kom till semifinal men förlorade tyvärr sista matchen, men tror alla var glada ändå, o jag e superstolt<3
 
Nu måste jag vila, känns som jag har blivit överkörd av ett tåg....
Kram på er!

Innebandyturnering!!

Som jag tyvärr inte kan vara med på, suck.........
Ska iaf dit och och säga hej-a! 
Träffa mina små hambosar som idag är utklädda till hambo-smurfarna!:) 
Jag hade verkligen sett framemot den här dagen, en heldag med alla på jobbet och förra året hade vi så jäkla kul!!
 
Blir lite ledsen faktiskt när jag tänker på att inte kunna vara med och spela...
 
Men kanske nästa år? Om allt går som det ska med ryggen:) Vi får se:)
 
Enligt schemat så spelar de sin första match snart, 09:30 mot kronhallen.
 
 
förra året :) jag va numero 12 ;)
 
 
 

Kvällssysslor

Kvälls shot och morgon shot!
 
 
 
Kvälls stick? Blodförtunnande eftersom jag mest bara ligger ner hela dagarna.
Jag har faktiskt blivit bra på det där med o sticka nu, heeela nålen ska in, men den är så jätte jätte liten så känns nästan inte, tur man har lite fett på magen:)
 
 
 

12 April 2013

Hej allihopa!! Hoppas alla mår bra, själv börjar jag faktiskt bli lite små deppig och det är fruktansvärt irriterande. Vill göra nånting åt det men kan inte... Det kommer ju säkert gå upp och ner hela tiden, men så är det ju.. För alla o inte bara mig:)
Annars hade jag väl kanske gått ut på en promenad eller åkt upp till stallet, men nu sitter jag här i lägenheten o inte tar mig någonstanns, inte KAN ta mig nånnstans...
 
På sjukhuset kändes allting okej, nästan bra liksom so det kändes skönt o få åka hem, men här hemma är det en helt annan sak, jag är ju inte van att vara så handikappad i mitt egna hem! Eller jag är väl inte van överhuvudtaget o va handikappad, men ni förstår vad jag menar.
Det är skitjobbigt, vill kunna resa mig upp ur sängen snabbt o utan att behöva rulla över på sidan och trycka mig upp med armarna. Hugo vill ju busa hela tiden o kommer O lägger bollen vid fötterna o vill att jag ska kasta den, inga problem jag skulle kasta den till afrika om jag kunde men kan ju inte böja mig framåt o få tag i boll-fan...
Skulle skära lite frukt förut o göra fruktsallad hade lagt skärbrädorna lite längre ner i skåpet, tur som är hade jag ju min grip-tång i närheten, men huuuur irriterande!?! När jag var klar med den där fruktsalladen så hade jag så ont i ryggen så ville inte ha den längre haha, nu ligger jag istället i sängen och har tryckt i mig en låda vindruvor, gissa vem som kommer ha ont i magen om en stund.
 
Sov en o en halvtimme förut, medans mamma var här, trevligt va? Får besök som ska hålla mig sällskap och jag bara sover, hon hade lagt ut en väldans snygg bild på facebook såg jag haha.
Dessutom är jag en sån där person som blir lite farlig när jag sovit på dagen, ni som känner mig vet ju... Blir skitsur när jag har vaknat spelar ingenroll vart eller när det är blir riktigt riktigt grinig. Man ska ju aldrig väcka en björn i ide;)
 
Känns som att dagarna går jättesnabbt fastän jag inte ens gör nått vettigt, idag var det liksom en vecka sedan jag opererade mig!
Saknar D-Light och lilla köttbullen, ska åka dit såfort jag bara orkar!! Kanske nåndag i helgen. Men då måste de stå inne för ja vågar inte gå in i hagen, o jag måste ju få krama på min lilla tokfia, fast vågar inte gå in till henne heller men kan ju krama på henne utifrån, ska ta med massor med morötter också<3 Fast lilla köttbullen kan jag nog gå in till, han är så liten, haha. Saknar framför allt lukten av häst, köra in hela ansiktet i pälsen o ta ett djuuupt andetag, mmmm så mysigt:))
 
Har lite planer i helgen faktiskt, men det får bli en liten hemlis :)
 
Kram på er o hoppas ni har en bra fredagskväll.
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------
( Skrev fel, det var en vecka och en dag sedan jag opererade mig, torsdag den fjärde, snurrig tjej:) )
 

.

God morgennn

Varit vaken sedan 7:50 och nu börjar jag komma igång, tar ju tyvärr en liten stund på mornarna och komma igång med kroppen, men igår kväll var jag duktig och la fram alla morgonmediciner på nattduksbordet med ett glas vatten, så det var de första jag tog när ja vakna sen får man ligga o vänta på att dom ska börja värka, då har man lite tid för o stretcha lite med;)
 
Lyckades faktiskt göra mig en rostad macka till frukost, tummen upp! Och, hör här då, lyckades öppna min strumplåda;) här snackar vi framsteg!! Haha!
 
Nu ligger jag bara i sängen och vilar, har sällskap av världens bästa hund:)
 
Skriver lite mer senare, hade gott!
och tack för alla tips om serier har endel jag ska kika på o se om jag fastnar för någon:))
 
finns det nån sötare!!???
 

Ansiktsbehandling

Har precis fått en ansiktsbehandling av kära syster, guuuud va skönt det var! Speciellt o ligga o slappna av och faktiskt inte känna någon smärta alls, ingenting kände jag av i ryggen, sen fick jag lite ansikts och hårbottenmassage, helt underbart!!<3
 
Tidigare idag fick jag lite trevligt besök och en jättegod påse med massa frukt,tidning och choklad och ett fint kort av Degerfors Rid o Körsällskap, tusen tusen tack!! 
 
Sen kom även arbetsterapeuten hit med lite hjälpmedel som gör det enklare för mig här hemma, sånna grejer man inte tänker på annars men nu helt plötsligt så är min säng alldeles för låg, och är skitjobbigt o resa mig upp från sittande, sen har jag fått en liten "upphöjningskudde" i soffan så jag kan komma ner lättare o sätta mig.
Har även fått en "bräda" till badkaret så jag ska kunna sitta, och en snygg stol till badrummet som jag kan ha framför handfatet.
Så nu ser mitt badrum ut som ett riktigt snyggt pensionärsbadrum!!;)
 
Nej, det är tråkigt att det måste hända något sånt här för att man ska börja uppskatta saker och ting, sånna enkla små vanliga vardags sysslor, tex min byrå jag har i garderoben, kan inte öppna min strumplåda. Inte för den är så låg men kan ju inte böja mej ner, sätta på sig strumporna kan jag bara göra från liggande läge, kan inte borsta eller sätta upp håret om jag inte ligger ner, ja men liksom hur sjukt är det inte!?
 
Vi tar saker alldeles för mycket för givet men samtidigt så tycker jag att man kan ju inte tänka så hela tiden, vi lever ju IDAG. Och vi måste ta vara på att leva idag. Fast ibland kanske det är nyttigt men en liten tankeställare:)
 
Nu när jag inte har nått o göra om dagarna och måste vila o ta det lugnt så tänkte jag börja kolla på någon serie, nån som vet någon bra serie som redan har en säsong ute?:) 
Har så himla svårt o sitta still och idag har jag nog rört mig lite för mycket, har så himla ont så kan knappt gå till köket, imorgon blir det o ta de lite lugnare, men bara lite:) 
 
 
Kram på er allihop och ta hand om er! Uppskatta småsakerna i livet:)
 
Ser ni pensionärs badrummet;)
 
 
Fick även ett sidenlakan i sängen som gör att jag kan flytta mig lättare, guldvärt!
 
 
Special upphöjning till sängen:)
 
 
Och en liten söt lurv! Han fick jag inte med, han var redan här;)
 
 

Home

 
Jättefina blommor som jag fått, och tavla, och massa nya kompisar som sitter uppe på hyllan o kikar ner;)
 
 
 
 
Hugos favoritplats!!<3
 
 

11 April 2013

 
Hej på er!
Som jag trodde igår hade jag lite svårt att komma upp ur sängen imorse, och alla mina tabletter var inte inom räckhåll för min griptång... Men efter en stund kom mormor om hjälpte till, jättesöt:) bor ju granne med mormor så hon har inte så långt hit:)
Sov jätteskönt i min egna säng!! Vaknade dock klockan 4 av att det kliade så inihel****. Om något har ett bra tips eller vet hur man får det att sluta klia så är det mer än välkommet!!:D haha
 
Annars har det gått ganske bra idag, har fortfarande inte hittat ett bra sittläge, får kanske bli sängen ett tag till då :) Man ska väl inte klaga, jag har ju både ipaden och tvn, finns ju folk som inte ens har en säng..
Man ska vara glad för det lilla man har!! Kunde ha varit värre eller hur?
 
Har fått städhjälp idag med, guldvärt<3
Och fina Paulina var här o tjata en stund, mycket trevlig o skönt me lite sällskap:)
 
Om en stund ska jag försöka gå till mormor, det är inte långt men det är ändå ner för trappen och ut:)
 
 
Tack för alla fina kommentarer jag har fått, ni är så snälla o stöttande<3
 
hörs senare!!! Kram

Hemmakväll:)

Jaha så var man hemma igen då, som om inget har hänt bara väldigt mycket mer handikappad.
 
Tänkte iallafall kika in o säga hej, men orkar inte så mycket mer... Idag har smärtan varit otroligt jobbig, sedan jag kom hem har jag haft jätte ont hela hela tiden:( Försöker gott jag kan att hitta ett bra läge i soffan så jag kan sitta ganska rakt, iallafall så jag kan äta och som nu skriva några rader. Men det går f*n inte o hitta ett bra läge, har provat tryckt ihop massa kuddar, täcke o allt möjligt, har provat utan massa skit bakom ryggen också men faaaasen, och jag försöker verkligen slappna av och tycker att jag slappnar av i hela kroppen men ändå gör det så himl ont... smärtan avtar om jag lägger mig platt i sängen, (har ju ingen hästensäng) men jag kan ju inte ligga platt i sängen hela dagen? Det här var faktiskt lite jobbigare än jag trodde...
och iomed smärtan så gör de så inihe***** ont o resa sig upp och gå!
 
Det gick ju skitbra på sjukhuset o nu bara såhär liksom, fasen fasen fasen...
Vet inte vart jag ska ta vägen vill baka krypa ur mitt eget skinn.....
 
Ni vet om man slår i svanskotan sådär riktigt jäkla hårt, sen när den "värsta" smärtan är över så har man ju ändå så jäkla ont Om man sätter sig ner på en hård stol tex. Så känns det HELA tiden när jag sitter,  sen ska vi ju inte prata om ryggen. Nej såhär kan jag inte ha det imorgon ska jag komma på nått bättre.
 
åh förut låg jag i sängen en stund, kanske 30 min? Kom knappt upp!! va fasen hur blir de då imorgon När jag legat hela natten...
 
Vi tar en bättre dag imorgon! Måse ju få komma dåliga dagar annars känns juninte morgondagen bättre.. Va ska jag då se framemot:))
 
gonatt på er!!

Rastlös...

 
 
Det finns ju inte så mycket att göra här...
 
Tidigare när jag har bloggat och även utanför bloggen så har jag varit en sån där person som nästan alltid brytt mig om vad andra människor tycker och tänker om mig, rädd för att skämmas och har levt efter att inte göra pinsamma saker, för lite mer än två år sedan fick jag reda på att jag lider av erytrofobi, det visste jag ju redan men visste inte att det faktiskt fanns nått namn på det! Har aldrig delat med mig av detta tidigare, främst för att jag skämms och för att jag hatar när folk tycker synd om mig. Men nu kändes det som rätt tidpunkt att släppa ut det här. Det lättar mig lite faktiskt :) Här kan ni läsa mer om det http://www.erytrofobi.n.nu/
Självklart äter jag medicin för det här, även för klassisk depression, det är samma tablett men allt i ett kan man säga :)
 
Utsätter mig inte för situationer där den här rodnaden eller panikångesten kan uppstå, oftast åker jag till karlskoga och handlar tex, kan gå in på kronhallen i degerfors på mornarna när det inte är så mycket folk, ibland tvingar jag mig själv att gå in och handla i degerfors för att försöka övervinna den här "rädslan". Ibland har jag sprungit ut fort som fasen men ibland har jag stått kvar, får lite småpanik när kön är lång och jag har människor både bakom och framför mig och allt tar sån tid.
 
Självklart har det blivit bättre det senaste året, speciellt när jag träffade Jonas, berättade allting för honom och han sa det bästa han kunde säga, att det får ta den tid det tar och du har ingen press på dig. Tog ett par månader innan jag kunde sätta mig o äta med han och hans föräldrar, nu känns det mycket mycket bättre, de är ju endel av min familj nu:)
 
Både kurator och läkare säger att det här kommer att växa bort med tiden, ju mognare man blir.
 
FAN vad skönt det var att skriva av sig om det här, även om vi nu säger att ingen skulle läsa så har jag ju ändå "gått ut med det, släppt det från mitt hjärta"
 
Har även skrivit ett par rader om mig i spalten till vänster, det har jag aldrig vågat gjort förut, liksom vad ska folk tänka? Men nu orkar jag inte bry mig, det är ju mitt liv! 
 
Jag har aldrig i mitt liv varit svagare i kroppen än jag är nu, men jag har aldrig nånsin varit så stark i psyket som nu, och jag vill aldrig mer tillbaka till lilla klena Cindy.
 
lite jobbigt känns det att trycka på publicera, men nu jäklar.
Och snälla, tyck inte synd om mig, det här har gjort mig stark.
 
KRAM <3

Mormor!

Dåligt samvete jag fick nu haha, detbär ju Mormor som fyller år idag!! Hon är ju frisk o kry o fullt levande, men har även för mig att Magic fyller år idag, eller imorgon kanske? En hund vi haft för er som inte vet:)
 
 
Här har vi mormor och mamma på bild:)
Grattis på födelsedagen!!! Rakastan sinua <3

10 april 2013

Jag vet att det är någon som fyller år idag, eller jag är nästan helt säker på det, fast det är någon som inte finns med oss längre idag..
 
fan vad jag har sovit skönt inatt, sköterskan var tom tvungen o väcka mej en extra gång o säga att jag skulle ta mina tabletter, hehe:)
 
Det har ju inte varit så mycket skrivande om häst och mina tankar och känslor kring det.. Det är för att jag orkar inte än, jag orkar inte ta tag i dom känslorna o "bearbeta" som kuratorn säger... Det kommer, visst tänker jag på allt kring hästeriet men jag försöker genast släppa det innan jag kommer för långt in i det. Men som sagt det kommer!
 
Nu måste jag fokusera mig på att klara mig hemma, ser ju inte framemot o ta mig upp o ner ur sängen hemma direkt. Fast jag gör faktiskt stora framsteg varje dag!! 
 
Är lite rädd för hur det ska gå o komma hem, mamma hämtar migoch hon tar Jans bil, den går "mjukast" på vägen, blir dock inte förens efter klockan 15 nångång, så jag har ännu lite tid att träna här! Men hur ska jag komma in och ut ur bilen? Får typ dra ner sätet och försöka lägga mig ner som ja gör när jag ska ner i sängen, jaja det löser sig, en extra smärttablett på det kanske hjälper litegrann.
 
Nu ska jag upp o gå en liten sväng, ska börja med o sätta på mej strumporna, med halkskydd;) och brallorna, tar ju en stund..
 
Tack för att ni läser min blogg! Det får mig extra peppad på att fixa det här.
Som ni ser så har jag fått en annons högst upp på sidan, varje gång den visas så får jag 1 poäng, när jag sen är uppe i 3000 poäng så kan jag "köpa" mig ett nytt tema till bloggen, där man kan ha några olika flikar, exempel "om mig" "kategorier" "bilder" osv:)
 
så 3000 poäng siktar vi på!
Är skitsugen på att fixa en ny header också, någon som är duktig?:) 
 
kramar till er! Och glöm nu inte LEV IDAG! Plötsligt kanske livet tar en oanad vändning...
 
 
 

9 april 2013

för det första ska jag börja med o skriva: förbannade jävla hicka!!!! Varför hickar man för? Någon som vet?
Har alltid tyckt att det är jobbigt o ha hicka. Men nu! Nu är det inte bara jobbigt, nu gör det ont, nu hugger det i ryggen varje gång jag hickar... Så snälla hicka, hitta någon annan som du kan hicka hos.
 
Förutom min hicka så har dagen varit okej, inte direkt hänt så mycket, rätt lugnt faktiskt:)
Har dock varit på lite sämre humör, det kanske jag skrev imorse? Hade ingen lust o kliva upp ur sängen alls, orkade inte bry mig om nånting, allting kvitta, ingen bättre matlust. Vlle bara hitta ett liggande läge med så lite smärta som möjligt o ligga där resten av året... Dessutom jätte trött hela tiden, och mer ont idag, måste ha varit för jag rörde mig mer igår.. 
Kommer in nån arbetsterapeut som hjälpte till o ordna lite hjälpgrejer att ha hemma sen, som ex upphöjd toasits, hej pensionärsbadrum!
Har kommit överns med läkaren att jag ska åka hem imorgon, så så får det bli. Får e hur det går :)
Har även gått i trappor med kryckor idag, bara för o se så jag kan klara mig hemma och så.
Han sa att jag inte skulle vara så rädd, o försöka slappna av istället för jag går o spänner mig, ja gör mitt bästa, sen sa han att ja skulle öka litegrann, alltså när jag går på plant. Det går helt okej ända tills jag råkar spänna mig, blir även jävligt trött längst ner i ryggen av att bådegå o sitta, o bena hänger ju inte med... Men det tar sig!!:)
Det jag önskar när jag går, eller bara står eller sitter är att jag kunde räta på mig. Ser ut som en ostkroke och går som en 90-åring, det går liksom inte o sträcka på ryggen eller dra in magen, skitirriterandr!! Jag är ju jätterädd för att jag ska se ut sådär resten av livet, då kommer jag aldrig visa mig ute... Men mamma har redn förklarat att det tar tid o kommer att bli bra.
 
 
Fick lite härligt besök idag med, och mamma o sabina hjälpte mig o duscha!! Obeskrivligt skönt:))
jag orkar verkligen inte skriva mer nu, är totalt färdig o börjar bli lite känslig haha så ska nog dra på en sorglig film o gråta en skvätt:)
 
Bilden idag visar att jag STOLT lärt mig att ge mig själv en liten spruta i magen! (För blodpropp) iomed att jag ligger så mycket. Ska forsätta med den ett par dagar även hemma :)
 
 
 
Juste, brevid mig ser ni min nya bästa vän, nu har jag tappat namnet på den, men en sån där man plockar upp grejer med från golvet, hand-grip kanske? Jaja han kommer finnas vid min sida ett tag framöver iaf :)
 

Pics

 
 
 
 
Nytvättat hår!!!!:D

Ännu en morgon!

Sovit gott? jag har sovit okej, vaknade lite emellanåt men kunde snabbt somna om.
idag känns det lite jobbigt, är lite sådär smådepp, har ingen lust att gå upp ur sängen.
Har ingen matlust heller så jag mår illa hela tiden, men har massa frukt här brevid sängen, frukt är det ända jag kan äta när som helst även om jag mår illa. Duane kom med bauta jordgubbar igår, såå gott!!
 
Måste iaf upp o gå här snart, har fått en extra ketogan så jag ska kunna röra mig lite bättre, sköterskan sa att om jag använder gå-stolen så kommer hon ta ut den härifrån så jag måste använda kryckorna, det är ju värre, gör ondare och är mycket jobbigare. Men jag förstår ju att dom gör det för min skull, jag är ju här för o bli frisk och måste ju ha lite pepp annars skulle jag ju inte röra mig, eller jo kanske när mamma eller pappa kommer för o visa "titta vad jag kan" (hej jag är 5år och har precis lärt mig cykla utan stödhjul) ne men jag är pappas flicka, fått humör efter honom också:) Sen vet jag en till tjej i familjen som har fått humör efter pappa, riktigt förbannad var hon här igår o stod o skällde på sjuksyster:) hehe duktig som kan säga vad hon tycker:) 
 
så nu är det alltså dags för mig o ta en lite promenad, ska börja ta mig upp ur sängen först.
 
kram!!

7 april 2013

god kväll!
vart ska man börja mån tro?:)
 
skrev ju tidigare att jag var ute på promenad, vilade en stund och käkade lite lunch, sen fick jag för mig att jag skulle gå o hälsa på morfar, han ligger i närheten här, i avdelningen bredvid. Inte så långt tänkte jag... Tog min kära gå-stol och började vandra.. O vandra.. O vandra.. All personal stod i korridoren och pratade, och kollade självklart på denna heta brud i blå sjukhusbrallor och skjorta som kommer framåt i snigelfart. Jaja, sakta men säkert säger dom o så får de bli, kunde jag så skulle jag ha sprungit förbi dom...
 
efter att ha kommit till morfars avdelning så insåg jag att hans rum var låååångt ner i korridoren , svettig som attan o bena bara skaka. Men inte fan kunde jag ju vända när jag var halvvägs..?l? Alltså nu pratar vi inte kilometer utan kanske 50 meter från mitt rum? 
träffade "Moffa" en stund iaf men sen vart jag svimfärdig så de var bara o påbörja den långa resan tillbaka, haha alltså fyyyy fan vad jobbigt!!! 
 
Svettades som en gris när jag kom tillbaka till rummet o somnade som en stock i sängen.
kunde dock inte ha vaknat på ett bättre sätt, min fina Doris klappade mig på armen:') 
sen har jag haft besök resten av dagen och alla har varit sååå underbara som kommit till mig idag, har fått choklad o cola o jätte jätte fina blommor<3
 
har även haft besök av både sjukgymnast, kurator och läkare här idag.
kuratorn ville att jag skulle prata lite om olyckan o tankarna kring det osv, lätt o sitta där utan o börja gråta då? Gick över rätt snabbt. Tänker inte direkt på det som en olycka. "Olycka" låter mer som typ bilolycka eller liknande, jag flög av pollen som vart rädd o sprang hem medan jag landade lite tokigt o knäckte ryggen. Jag hade otur. Kunde gått värre, mycket värre så jag hade ändå tur.
 
läkaren sammarbetar väl lite med sjukgymnasten, jobbig jäkel som inte låter mig ligga i sängen:)
tränade på att vände mig på sidan i sängen, samt att sätta mig upp från liggande sidoläge, samt att ställa mig upp med hjälp av gå-bord, gjorde det en gång o sen fick jag vila, kan inte sitta för länge tyvärr, benen börjar skaka som om jag tränar styrketräning på elitnivå o svetten börjar rinna.. Huamig:) fick inte vila sålänge innan han var på mig igen, den här gången skulle jag upp o gå med kryckor, gick helt okej, tog en stund o fick vila igen. 
jahopp det här klara ju du riktigt bra så du kan ju få åka hem imorn! 
Ööhhh??? Inte för att jag vill ligga på sjukhus, tro mig finns roligare saker men har ju nyss lärt mig dra upp brallorna själv efter toabesök... 
 
Jaa, han var seriös det var läkaren med, dom tyckte jag kunde åka hem idag egentligen!!! ja tack för att du tror på mig men är du helt jifhfgjdklsksdhckjs!!
 
 
jag är rädd för att åka hem, orolig för att inte kunna klara mig själv, jag har tyvärr ingen hästsängen-säng hemma man kan höja som man vill. Jag kan inte sitta mer än max 5-7 min,
kommer inte upp själv ur helt plant liggande läge. Får kämpa som ett svin för att hala mig själv till kanten på sängen för att sedan påbörja processen o ta mig upp..
kan inte tvätta händerna eller borsta tänderna när jag står upp, för jag kan inte böja mej framåt.
(borstar tänderna halvliggandes i sängen, och får ta händerna fulla i sprit när ja vill ha bort baskilusker)
 
inte för att jag vill att dom eller nån ska tycka synd om mig, jag vill bara att dom förstår att det är svårt att göra det här själv. jag förstår att jag kommer ha väldigt ont även om jag äter starka mediciner, livet ska inte vara smärtfritt, då skulle man aldrig uppskatt nånting. Och jag förstår att jag måste träna och hålla igång för att bli frisk, men jag gör det bästa jag kan, är inte stålmannen... Den ända arbetslösa friska krabat jag har som finns brevid min sida 24/7 är hugo, tror inte han kan bära en kopp te från köket till vardagsrummet åt mig.. 
 
det här vart lite längre inlägg än planerat men har tagit ett par pauser emellan:) 
så, vi får väl se när det blir hemgång, det är ju inte jag som är doktorn i det här läget:)
 
sov gott!!! Kramar
 
 
 
 

lite om operationen

Tänkte visa lite om operationen1 för de som tycker det är intressant :)
bilden är lånad från google.
Här ser man ju hela hur ryggen är uppdelad, på mig är det den sista bröstkotan som är trasig tror den heter T12 sen går det uppåt till T11 -T10 osv... under T12 kommer L1 det är första ländkotan. Tror jag? Är inte helt 100, någon som vet om jag har rätt eller fel??:))
 
Här ser man ju hur en kota ser ut med ryggmärg, disken m.m.
den här bilden är också lånad från google.
det kanske inte är så intressant för er, men jag är helt inne i det här nu o vill såklart veta exakt vad dom gjort med min kära rygg:)
 
 
så här ser det ut i mig nu, har en platta som är fäst med fyra skruvar för att stabilisera upp den trasiga stackars kotan...
man ser ju den trasiga kotan mitt emellan de två som har skruv i sig:)
Fattar ni? Det gör inte jag så speciellt mycket haha!
Ska be läkaren förklara på bebis språk så att jag förstår lite lättare;)
 
ha de gott!!! Kraaaaaaam

god morgon!!

Här ligger jag med ett stort leende på läpparna, för tillfället iaf :)
Var på toa för en liten stund sen, får ju såklart hjälp o vända på mig, sätta mig upp osv osv. Men det finns ett "gå-bord" som jag kan ta till hjälp, det är höj o sänkbart och skitbra verkligen. Ska visa bild på det :)
 
Men när jag var klar på toa så var jag påväg tillbaka till sängen, går ju vääääääldigt sakta men igår morse kunde jag inte ens ta ett steg så det går ju framåt, iaf så kände jag mig på lite gladare humör så jag fick sånna där halkstrumpor på förrerna o sen bräste jag ut i korridoren!
JAG HAR ALLTSÅ GÅTT IDAG, ja med gå-bord som hjälp då, men ändå. Alltså det var så underbart så jag kan inte sätta ord på't. Gick till allrummet och ställde mig o låtsades filosofera lite framför fönstret. Sneglade mest på frukostbordet som stod där med allt gott.
 
Så, det var min bra nyhet!
Jag har en mindre bra också, har inte sovit bra inatt, även fast jag tog sömntablett igårkväll. Det är ju inte kul o ligga vaken på nätterna även om man ligger på sjukhus eller hemma.
Och självklart har jag fått urinvägsinfektion också, ska få nå tabletter för det.. Ni som haft det vet ju att det inte är alltför härligt.. och ni som inte haft det, ja ni vet ju inte men ja hoppas ni aldrig får det. Livet funkar fint utan urinvägsinfektion:)
 
Nu är det snart dags för lite frukost, frukost på sängen;) lunch på sängen och middag på sängen, hur många får det liksom;)
Ska nog dra på en film också, sen ligger jsg bara o väntar tills klockan blir två, då är det besökstid!!! 
 
Innan jag avslutar vill jag bara säga att jag ser ALLA kommentarer ni skriviy på bloggen, och på fb:) och ni är helt otroliga!! När jag blir lite ledsen eller känner att jag inte orkar med det här, ja då tar jag bara en lugnande o går in och läser allt fint ni har skrivit till mig! Tro mig det har kommit en tår eller två när jag läser era fina ord. Och det blir genast bättre. 
 
 
här har ni den, den fantastiska gå-stolen!! 

dags för kvällen

Idag har jag haft mycket besök, hur härligt som helst.
Jonas med hans mamma och pappa var här o sa hej. Tyvärr åkte jonas tillbaka till gmu:n idag och blir borta i 2 veckor :(
 
Sen kikade pappa, sabina, duane, mamma, jan, mormor och morfar in en sväng. Eller ja de var här ganska länge men det är bara roligt o skönt att träffa dom. Sabina och mamma tvättade mitt hår, gissa om det var skönt!? Fick även hjälp o vända mig på sidan så kliade dom mig lite på ryggen oxå, mycket mycket uppskattat!!
 
Idag har jag inte gråtit så mycket heller haha vilken lättnad:) 
 
Världens bästa doris var även här med en heel bunt med tidningar, tusen tack bästa du<3 
 
Det var så skönt att se alla, kunna prata o skratta (litegrann) gör fruktansvärt ont när jag skrattar. Men själen mår gott iaf :)
 
Imorgon ska jag få träffa en sjukgymnast o träna lite, ser inte fram emot det men man får härda ut smärtan:)
Måste ju börja träna lite även i liggande läge, pga en benbit som är intryckt i ryggmärgen så har jag tappat lite kraft i högerbenet, jag hoppas det återgår till det normala men om inte så är det inget o tjuta för, kunde ju ha gått mycket värre, tänk om jag hade fått suttit i rullstol resten sv livet liksom? Får vara glad att det gick så bra som det gick det är ju ändå inget jag kan göra nånting åt nu. 
 
Men alla vi somhåller på med hästar vet ju att olyckor kan inträffa, det är ju levande djur vi håller på med. Inga maskiner man kan styrs med ratt o gas direkt, sen är ju hästar flyktdjur, när de blir rädda så flyr dom, det sitter i deras instinkt. De menar inget illa med att vi ska ramla av o skada oss o få men resten av livet. Men det är ju det här vi har valt, vi älskar ju våra fyrbenta vänner som ger oss glädje och mycket skratt.
Vi hästmänniskor är tuffa och för det mesta orädda med de stora djuren vi håller på med, men det är värt varenda sekund för det vi får tillbaka går inte att beskriva med ord. 
 
Jag anser mig inte som en dålig ryttare för att jag ramlade av och fick en allvarlig skada, jag var väl medveten om vad jag höll på med, precis som alla andra dagar man är ute o rider med sin bästa vän.
 
Det som hände var en olycka, en olycka som varken var mitt, dlights eller någon annans fel.
Och det är ingen ide att jag sitter o grubblar över vad jag hade kunnat gjort annorlunda, nu har det hänt och jag kämpar för att ta mig framåt i livet o inte ser bakåt på olyckliga stunder för det tjänar ingen på.
 
Och jaa jag kommer tycka synd om mig själv och jag kommer få bakslag här i framtiden, men jag är inte mer en männsklig och om det så går tio steg bakåt så är det steget framåt jag ska se framemot.
Det är framtiden som kommer göra mig till en starkare människa och jag välkomnar den människan med öppna armar.

snart besökstid

Snart dags för besökstid, timmarna går långsamt och det finns inte så mycket mer o göra än o kämpa mot smärtan, plinga på klockan, tjata på sköterskorna, peta på mobilen, knappa på ipaden och vila mellan allt det.
 
Träna o vicka på tårna och lyfta benen, tugga piller och bli kissnödig..:)
 
Nämnde jag att jag älskar min familj o mina vänner? Ni är bäst!!!
 

världens bästa jonas

 
 
 
 
 
 
Jag älskar dig!

7 april 2013

God morgon! Inatt har jag sovit HELA natten, gissa hur skönt det var??! Fick en stecolid tablett att ha brevid sängen ifall det skulle bli jobbigt inatt men den ligger kvar där på bordet:) Ville så gärna bara skriva några rader här även fast jag nu har förjävla ont, känns som jag ligger så konstigt med ryggen men jag kan ju inte vrida eller ändra på mig utan hjälp, men man ska väl känna att man lever. Jag har så mycket jag vill skriva av mig om men energin tar slut så snabbt så det får bli kortare inlägg. Idag har dom dragit katetern så nu måste jag upp o gå på toa när behoven kallar. Jag är faktiskt rädd för det, inte för att ryggen inte ska hålla för som sagt så är jag ju stabil, utan det är smärtan som gör mig så rädd, att gråta inför andra människor o visa sig klen o vara en svag individ... nej alltså det är inte min grej, då är jag hellre den som räcker fram en hand o ger en axel andra kan gråta mot. Så vill ni gråta en skvätt kan ni få komma hit o släppa era bekymmer ;) Nu har jag fått en värktablett, borde börja värka om ca 25 min:) Innan jag ger mig vill jag bara säga att min statistik har faktiskt skjutit i topp! Kanske skulle bli en professionell bloggare på heltid, skämt o sido. Men kul att ni läser och undrar ni något så får ni ju fråga!!:)

karlskoga

Hade en fruktansvärd resa från uppsala till karlskoga, det rekommenderar jag ingen;) Men nu är jag äntligen på " hemmaplan". Möttes av mamma, jan och min älskling. Snacka om lycka att få se dom. Pratade en stund och dom vände mig även på sidan och kliade mig på ryggen, haha kände mig som en liten hund oville sparka sådär med benet som hundar gör när man kliar dom på ett skönt ställe. :) Nu tar min energi slut o de är dags o försöka sova. Hade gott allesammans! Ps. Anonym: besökstiden är från 14-19, varmt välkommen:) Kramar!!!

uppsala

Är på lite bättre humör nu :) fått mer smärtstillande och även stecolid för oron osv. Jag är ju allergisk mot morfin så det har varit lite problem med vad som ska ges istället men nu har vi hittat ett läkemedel som fungerar okej. Jag är helt stabil i ryggen, har en platta och fyra skruvar så det sitter som berget, det ända som hindrar mig är smärtan. Fruktansvärt, mensvärk är numera en baggis :) För er som inte vet ramlade jag alltså av min kära häst när jag var ute och red i onsdags. Det var absolut inte hennes fel utan hon vart rädd för något stackarn o jag han inte med att fånga upp tyglarna utan hamnade längre o längre bak och hon hann komma upp i ganska hög hastighet innan jag for i backen, vart ju en jävla smäll och kände direkt när jag slog i mig att ryggen var av. Men tacka gud för att två underbara människor såg det hela och var snabbt framme hos mig och ringde ambulans. Minns att kvinnan satt hos mig hela tiden o höll min hand tills det att ambulanspersonalen var framme. De var även otroligt hjälpsamma och ringde mamma som var där på en sekund typ. När jag låg där o försökte nypa efter luft så trodde jag att att det var kört, livet passerade på en hundrradell och jag tänkte bara på min familj och mina nära som jag ville se igen. Förlåt kanske inte är så kul att läsa men är det nånting jag måste få ur mig så är det alla tankar som går i huvudet. Och ett o annat stavfel blir det nog när huvudet är lite snurrigt :) Idag får jag åka till karlskoga men ambulansen kommmer tyvärr inte förens 18, 30... suck men är glad att ja får komma lite närmare hem. Nu tar kraften slut så får trycka ner för den här gången. Kram på er alla ni betyder ♥

6 april 2013

För det första ska jag börja o gnälla lite, har såna där saker på händerna, vad det nu heter?
så himla störande o skriva för dom är bara ivägen. När man bara ligger såhär så blir det att man börjar störa sig på småsaker.....
 
natten var lika hemsk som de andra nätterna jag haft här.. la undan ipaden vid halv elva tror jag, somnade nästan på en gång, vaknade o hade panik av att jag inte kunde röra mig, trodde det var morgon innan jag insåg att klockan bara var halv ett.... somnade efter en stund igen o vaknade o kände mig pigg, kändes som jag hade sovit hela natten. Klockan var halv två... låg vaken länge innan jag fick tag på den där signalknappen, ju längre jag ligger vaken desto mer panik får jag, ligger här som stel jävla plattfisk o inte kan röra mig o inser att jag inte är hemma, jag har inte min älskade brevid mig, jag ligger i en sjukhussäng och är handikappad på riktigt. fick en stecolid o kunde somna om.
 
vaknade vid 8 och hade sovit såå skönt, i min dröm var livet som vanligt igen:) tills jag insåg igen att det inte är en dröm, smärtan var outhärdlig kan inte röra huvudet då det bara hugger i ryggen, ringer efter hjälp o in kommer läkaren med två alvedon o en ketogan, aa tack för den. Fick även ett nikotin plåster, hur i helvete ska jag få på mig nikotinplåstret?? Jag kan ju för fan inte röra mig!!! Ååh jävla pucko.. det ligger där på bordet nu som jag knappt når. Tabletterna hjälpte ju inte värst, bara grät o grät o jag är såå trött på att gråta, fick en till stecolid så nu är jag torr i ögonen :) irriterad o förbannad på allt men jag tjuter inte iaf, nu somnar mina händer så får fortsätta skriva sen, förhoppningsvis på lite bättre humör då.

5 april 2013

Ger bloggen ett nytt försök, lite annorlunda skrivning än förut kanske.
Stannade upp lite efter farmors bortgång då jag bara kände att allt var värdelöst o fanns ingen vits med o blogga.
Får se detta som en nystart och en liten hjälp på vägen.
För tillfället orkar jag inte skriva mer, tar ett inlägg i taget, ett steg åt gången och dagen som den kommer. 
Kram på er alla som bryr er.